Cyber napad na otvaranju Olimpijskih igara

Organizatori Zimskih olimpijskih igara u Pyeongchangu izvijestili su javnost kako su njihovi poslužitelji za vrijeme ceremonije otvaranja Olimpijskih igara pretrpjeli cyber napad

Matija Pavlić subota, 10. veljače 2018. u 21:01

Organizatori Zimskih olimpijskih igara u Pyeongchangu izvijestili su javnost kako su za vrijeme ceremonije otvaranja Olimpijskih igara njihovi poslužitelji pretrpjeli cyber napad.

Prema pisanju internetske stranice Yonhap, zbog spomenutog cyber napada televizori u press centru povezani na Internet nisu bili funkcionalni, a isto je vrijedilo i za službenu internetsku stranicu Olimpijskih igara koja neko vrijeme nije bila dostupna, poslužitelji koji su bili pogođeni napadom su ugašeni.

Napad je prema riječima organizatora bio usmjeren prema nekritičnim servisima te nije utjecao na sigurnost i privatnost sudionika natjecanja. Procjenjuje se da je u cyber napadu metom bilo oko 300 računala, a zasad još uvijek nije poznato tko stoji iza njega.

Valja napomenuti da je organizator Olimpijskih igara u Pyeongchangu već bio meta napada prije samog početka igara kada su ukradeni određeni dokumenti, a taj napad se povezuje s Rusijom.