Cyber napad na otvaranju Olimpijskih igara

Organizatori Zimskih olimpijskih igara u Pyeongchangu izvijestili su javnost kako su njihovi poslužitelji za vrijeme ceremonije otvaranja Olimpijskih igara pretrpjeli cyber napad

Matija Pavlić subota, 10. veljače 2018. u 21:01

Organizatori Zimskih olimpijskih igara u Pyeongchangu izvijestili su javnost kako su za vrijeme ceremonije otvaranja Olimpijskih igara njihovi poslužitelji pretrpjeli cyber napad.

Prema pisanju internetske stranice Yonhap, zbog spomenutog cyber napada televizori u press centru povezani na Internet nisu bili funkcionalni, a isto je vrijedilo i za službenu internetsku stranicu Olimpijskih igara koja neko vrijeme nije bila dostupna, poslužitelji koji su bili pogođeni napadom su ugašeni.

Napad je prema riječima organizatora bio usmjeren prema nekritičnim servisima te nije utjecao na sigurnost i privatnost sudionika natjecanja. Procjenjuje se da je u cyber napadu metom bilo oko 300 računala, a zasad još uvijek nije poznato tko stoji iza njega.

Valja napomenuti da je organizator Olimpijskih igara u Pyeongchangu već bio meta napada prije samog početka igara kada su ukradeni određeni dokumenti, a taj napad se povezuje s Rusijom.

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi