Hrvatska pošta bolje će pokrivati Istru i Primorje centrom koji će imati i solarnu elektranu

Novi poslovni objekt Bakar-Kukuljanovo koštat će 60 milijuna kuna i podići će kvalitetu usluga Hrvatske pošte u zapadnom dijelu Hrvatske

Sandro Vrbanus nedjelja, 2. veljače 2020. u 06:00

Hrvatska pošta počela je ovoga tjedna gradnju novog poslovnog objekta Bakar-Kukuljanovo vrijednog gotovo 60 milijuna kuna. Pošta je do sada uložila sredstva u objekte u Zadru i Osijeku te sagradila Novi sortirni centar u Velikoj Gorici, a sada je na redu ulaganje za područje Primorsko-goranske i Istarske županije. Gradnjom novog poslovnog objekta Kukuljanovo Hrvatska pošta imat će četiri najmodernije točke u mreži objekata za sortiranje pošiljaka.

"Novi poslovni objekt u zoni Bakar-Kukuljanovo ujedno je posljednja nova točka i završna investicija u infrastrukturni razvoj naše mreže za razradu pošiljaka u ovom ciklusu. Nakon što smo u protekle tri godine proširili i preuredili logistički prostor u Osijeku, sagradili smo novi logistički centar u Zadru, proširili smo kapacitete u Bjelovaru i nakon što smo završili najveću investiciju u povijesti Hrvatske pošte, Novi sortirni centar u Velikoj Gorici, objekt Kukuljanovo je završna točka u infrastrukturi Hrvatske pošte koja će pomoći da i dalje rastemo logistički, razvijamo se i pružamo još kvalitetnije usluge građanstvu", izjavio je Ivan Čulo, predsjednik Uprave Hrvatske pošte, prilikom polaganja kamena temeljca.

Poslovni centar i solarna elektrana

Poslovni objekt Kukuljanovo iznimno je važan za zapadni dio Hrvatske, smatraju u Hrvatskoj pošti. Gradnja i puštanje u rad objekta za razradu pošiljaka u Kukuljanovu važna je karika u podizanju kvalitete i brzine pružanja usluga svim stanovnicima koji gravitiraju ovom području.

Novi poslovni objekt Hrvatske pošte u Kukuljanovu imat će nakon gradnje ukupnu površinu od gotovo 5000 m2 te vlastitu sunčanu elektranu. Za podizanje kvalitete i sve logističke poslove presudna je lokacija objekta, a novi poslovni objekt Hrvatske pošte nalazit će se na mjestu s vrlo dobrom prometnom povezanošću. Objekt je u neposrednoj blizini autoceste Rijeka – Zagreb i Kvarnerske ceste, a središte Rijeke udaljeno je svega 10 kilometara.