Jedanaesti Web Summer Camp ove godine u Opatiji okupio više od dvije stotine web stručnjaka

Jedanaesti po redu Web Summer Camp, kojeg organizira domaća IT tvrtka Netgen, ove je godine okupio gotovo 220 polaznika iz više od 20 zemalja

Bug.hr utorak, 5. rujna 2023. u 13:31
Harry Roberts
Harry Roberts

Prošli tjedan su se u Opatiji, u sklopu Web Summer Campa, okupila brojna zvučna imena web stručnjaka poput Jeremy Keitha, Harry Robertsa, Sophije Prater i Deane Barkera.

Jedanaesti po redu Web Summer Camp, kojeg organizira domaća IT tvrtka Netgen, ove je godine okupio gotovo 220 polaznika iz više od 20 zemalja, dok su prva dva dana programa bila posvećena radionicama u pet trackova (UX, Javascript, PHP, Symfony i Tech Forum), a treći predavanjima u konferencijskom dijelu.

“Ove smo se godine vratili originalnom, dužem trodnevnom programu u kojem polaznicima omogućujemo stjecanje novih znanja kroz radionice, ali i niz zanimljivih predavanja u konferencijskom dijelu programa”, objašnjava Ivo Lukač, Netgenov suosnivač i direktor.

Jerremy Keith
Jerremy Keith

Nakon cjelodnevnih radionica i predavanja koje drže vodeći web stručnjaci, polaznici dosadašnjih konferencija najčešće ističu da stječu iskustvo koje mogu odmah koristiti u svom poslu, a kao dodatnu korist navode i izravno umrežavanje te razmjenu iskustva s kolegama.

Web Summer Campu su, kroz radionice i predavanja, ove godine doprinijeli još i Anna Filina, Stephen K. Meya, Andreas Hucks, Nenad Vukušić, Stefan Priebsch, Mili Ponce, Harshil Agrawal, Cheukting Ho te brojni drugi.

Sophia Prater
Sophia Prater

“Kao jedan od ključnih igrača u području Symfonyja i PHP-a, Factory kontinuirano podupire napredak i razvoj ove zajednice kroz brojne inicijative. Web Summer Camp je događaj koji s istim ciljem okuplja mnoge stručnjake iz upravo tog područja te nam je neizmjerno drago da smo, zajedno s partnerima iz Pimcorea, sponzorstvom i dijeljenjem znanja podržali ovaj event”, dodao je Matija Solić, COO tvrtke Factory, koja je uz Pimcore bila i platinum sponzor konferencije.

Ovogodišnje izdanje je dobilo ocjenu 8.9/10 od strane svih polaznika, a 93 posto polaznika je izjavilo da im je konferencija pružila znanja koja mogu aplicirati u svom svakodnevnom radu, pri čemu je 77 posto izjavilo da se svakako namjerava vratiti i na iduće izdanje.