Konferencija u Labinu okupila preko 600 digitalnih dizajnera i developera

Istarski gradić Labin, prošli je vikend posjetila Digital Labin 2022. konferencija, koja je okupila brojne tvrtke te preko 600 digitalnih dizajnera i developera iz regije

Bug.hr utorak, 27. rujna 2022. u 21:35

Proteklog se vikenda održalo treće izdanje Digital Labin konferencije, koja je u ovom malom istarskom gradu okupila preko 600 digitalnih dizajnera i developera iz Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Slovenije te Bosne i Hercegovine.

Uz njih, našle su se i neke popularne tvrtke, uključujući Spatie, Spring and Summer, Anton and Irene, Kiwi, Infinum, Bornfight i Productive. Prvi dan konferencije održane su radionice, njih pet s po 30 polaznike – dvije vezane uz dizajn, a tri za developere. Drugi dan, održana su simultana predavanja u Dvorani SC Franko Mileta (Design & UX) te u Lamparni ( Dev & Data).

Voditelji programa bili su Iva Šulentić i Ivan Šarić, a mogla su se još pratiti predavanja Pellea Martina iz Spring/Summer, Irene Pereyra iz Anton & Irene, Denisa Lomova iz Red Collara, Berjesty Kozanoglu (UX FACULTY i ex-Shopify), Vanje Bertalan (Human), Vladimira Končara (Kiwi.com), Elene Crnković (Bornfight) i Mislava Žakalja (Cinnamon).

Osim toga, u Lamparni su se publici predstavili predavači Kitze (Sizzy), Vlaho Poluta (Infinum), Freek Van der Herten (Spatie), Ivan Lučin (Productive), Ivana Letica i Ivan Šarić (RBA), Toma Puljak (Codeanywhere) i Roberto Gobo (Valamar), a dan je zaključen panelom by SoMo Borac na temu „Business Perspective of Digital Products“