Novi Steam Game Festival opet donosi velik broj demo verzija nadolazećih igara

Valve je objavio planove za novi festival igara na svojem servisu tijekom kojeg će igrači moći isprobati igre koje tek moraju izaći

Mateja Šop nedjelja, 31. siječnja 2021. u 22:31

Na prvom Steam Game Festivalu surađivali su Geoff Keighley, čovjek poznat kao tvorac dodjele nagrada The Game Awards, i Valve, a cilj je bio omogućiti svim igračima da zaigraju demo verzije igara kojima imaju pristup oni koji odlaze na sajmove i konferencije. Nekoliko sljedećih festivala također su bile kolaboracije, a budući da vlasnici Steama sada sami pripremaju novo slavlje, očito im se ovaj koncept svidio.

Steam Game Festival za veljaču započinje za par dana, a kao i u prethodnim izdanjima svi zainteresirani igrači će za vrijeme njegova trajanja moći preuzeti hrpu demo verzija nadolazećih igara. Službene stranice su već spremne i na njima stoji da će biti dostupno više od 500 demoa, a uz to će brojni developeri održati prijenose uživo u kojima će pokazivati gameplay i pričati o svojim igrama, tako da oni koji su dodatno zainteresirani mogu čavrljati s njima u chatu.

Velika većina onog što će se nuditi između 3. i 9. veljače bit će dostupno samo tada, a uz to je u planu i rasprodaja. Što se tiče igara koje mogu sudjelovati, Valve je pripremio nekoliko pravila. Developer mora imati Steamworks korisnički račun koji je na dobrom glasu, datum izlaska igre mora biti između 10. veljače i 1. rujna 2021. godine, a svi koji su htjeli svoje igre uključiti u promociju morali su imati "Coming Soon" stranicu koju korisnici mogu pretražiti i spreman demo za početak festivala. Posljednje pravilo je da igra može biti dostupna samo na jednom festivalu, pa ako je bila uključena u jesenji, ovog puta neće.

Izgleda da će Valve nastaviti s ovakvim promocijama, budući da su već sada najavili da je sljedeći festival zakazan za lipanj, mjesec u kojem se održavaju sve moguće prezentacije i konferencije. Vidjet ćemo kako će ove godine to izgledati. Vrlo vjerojatno će zbog pandemije sve i dalje biti online, kao što će najvjerojatnije svaki veći izdavač opet imati svoju prezentaciju na kojoj će podijeliti što nas čeka. Povratak demo verzija igara je svakako dobra stvar za industriju, pa se nadamo da će tako i nastaviti.