Ove godine održava se 15. izdanje Fotosofie

Fotosofia, besplatni šestodnevni seminar napredne fotografije Damira Hoyke, održat će se i ove godine unatoč izvanrednim okolnostima

Sandro Vrbanus četvrtak, 7. svibnja 2020. u 21:50

Fotosofia, besplatni šestodnevni seminar i workshop za naprednu fotografiju koji se proteklih 14 godina održava pod vodstvom i umjetničkom direkcijom fotografa Damira Hoyke, i ove će godine biti održan, unatoč izvanrednim okolnostima.

15. Fotosofia ima cilj, kao i uvijek do sada, pružiti priliku za napredovanje u fotografiji. Uvjeti prijavljivanja na izbor za polaznike prilagođeni su situaciji, tako da se prijaviti mogu i oni koji trenutno ne mogu doći u Zagreb. Seminar će se održati od 8. do 13. lipnja 2020. u Galeriji Arheološkog muzeja u Zagrebu, a petnaestero odabranih imat će priliku saznati kako snimiti dobar portret, modnu, reklamnu i art fotografiju.

"Pripreme ovogodišnje, jubilarne Fotosofije oplemenile su me prekrasnim iskustvom – onim snage ljudskog duha. U trenucima velike neizvjesnosti koju su nam protekli mjeseci donijeli, u doba kad je nebrojeno projekata propalo, svi uključeni u ostvarenje seminara ostali su uz nas! Želio bih da ta naša zajednička tvrdoglavost kojom ćemo biti među prvim post izolacijskim projektima donese snagu i poticaj svima da krenu dalje. Želio bih da svjetlo ovogodišnje Fotosofije bude svjetlo povratka optimizma!" rekao je Hoyka i dodao: "To bi mi bio najljepši poklon za petnaestgodišnjicu seminara."

Počasni gost seminara je Olivier Metzger, francuski celebrity fotograf i snimatelj foto eseja koji će prikaz svojih radova popratiti s nizom tehničkih detalja i savjeta te anegdotama i pričama s portretiranja poznatih.

Snimanje portreta poznatih jedna je od seminarskih tema koja je tijekom godina prerasla u svojevrsno natjecanje modela i fotografa tko će doći na neobičniju ideju. Tako će se galerija "otkačenih" fotografija i ove godine obogatiti novim akvizicijama, a zahvaljujući hrvatskim i regionalnim medijima koji već godinama prepoznaju kvalitetu rada seminarista, radove će moći vidjeti i šira publika.

Prijave na izbor za polaznike seminara otvorene su na ovom linku do 15. svibnja 2020.