Papin blagoslov za – električni bolid Formule E

U sklopu utrke Svjetskog prvenstva Formule E koja je ovog vikenda održana na ulicama Rima Papa Franjo je blagoslovio jedan od bolida

Sandro Vrbanus utorak, 17. travnja 2018. u 17:30

Protekloga vikenda održala se treća utrka sezone Formule 1 u Kini, dok je u Rimu dan prije VN Kine održana utrka serije potpuno električnih trkaćih bolida, Formule E. Kao manje bitnu vijest ovom prilikom izdvojit ćemo činjenicu da je to bila već sedma utrka ove sezone, te da je na rimskom ePrixu održanom na ulicama u južnom dijelu Rima (Circuito Cittadino dell'EUR) pobijedio vozač momčadi DS Virgin Racing Sam Bird.

Kao daleko veći kuriozitet navest ćemo činjenicu da je dva dana prije utrke Papa Franjo u svojoj rezidenciji u Vatikanu u audijenciju primio predstavnike vodstva ovog sporta, vozače i članove nekoliko momčadi koje se ove sezone natječu u Svjetskom prvenstvu Formule E. Da stvar bude još zanimljivija, poglavar Katoličke crkve blagoslovio je posjetitelje, a s njima blagoslovom počastio i jedan od bolida koji sudjeluje u utrkama.

Papa Franjo inače je poznat kao čovjek svjestan moderne tehnologije, ima vlastite račune na Twitteru i Instagramu, ali je zabilježeno i kako je mladima preporučivao da se klone pretjeranog korištenja mobitela. Isto tako aktualni rimski biskup ljubitelj je sporta, u nogometu navija za argentinski klub San Lorenzo, a tko mu je favorit u automobilističkim sportovima – za sada nije poznato.