Program LaqoPrevent i ove je godine nagradio najsigurnijeg vozača na hrvatskim cestama

Miodrag Bilobrk je vozač koji je ostvario najbolju ukupnu ocjenu za svoje vožnje tijekom 2022. godine, prema podacima iz aplikacije LaqoPrevent

Bug.hr četvrtak, 16. veljače 2023. u 15:04

Miodrag Bilobrk iz mjesta Berek pokraj Bjelovara najsigurniji je vozač u Hrvatskoj. Titulu je zaslužio zahvaljujući najvišoj ukupnoj ocjeni vožnji tijekom 2022. u okviru LaqoPrevent programa.

Riječ je o jedinstvenom programu koji promiče odgovorno ponašanje u prometu uz primjenu naprednih tehnologija. LaqoPrevent mogu koristiti svi korisnici LAQO osiguranja, prvog hrvatskog 100 posto digitalnog osiguranja i tech inovacije Croatia osiguranja. Dovoljno je samo skinuti LAQO mobilnu aplikaciju, priključiti se LaqoPrevent programu te voziti odgovorno i sigurno.

Sustav bodovanja ocjene vožnje sastoji se od dvije glavne komponente, a to su ocjena stila vožnje i ocjena usredotočenosti. Miodrag Bilobrk je za savjesno ponašanje u prometu osvojio najvrjedniju titulu, ali i nagradu u LaqoPrevent programu, pametni telefon iPhone 13 Midnight 256 GB.

"Jako sam iznenađen nagradom i hvala na prilici da sudjelujem u LaqoPrevent programu. Cijeli je program odličan, kao i aplikacija i ostvarivanje znački, sve mi se podjednako sviđa. Oduvijek vozim pažljivo i po propisima, ne volim brzu vožnju koja bi mogla dovesti do prekršaja. Jednostavno, takav sam! Poručio bih svim vozačima da paze na sebe i druge sudionike u prometu, da prije sjedanja za volan ne konzumiraju alkohol i da nikako ne žure", kaže Miodrag Bilobrk, najsigurniji LaqoPrevent vozač na hrvatskim cestama.

Odgovoran i održiv pristup vožnji

Miodrag Bilobrk je među 270 LAQO korisnika koji su u 2022. osvojili vrijedne nagrade za odgovornu vožnju. Čak 38% korisnika LAQO osiguranja prošle je godine bilo dio LaqoPrevent programa. Tijekom godine provedena su četiri natječaja kako bi korisnike nagradili za dobre rezultate u vožnji, a za postignuća korisnika u vožnji u 2022. dodijeljeno je više od 10 novih znački.

Prošle je godine u LAQO aplikaciji i programu LaqoPrevent uvedena inovacija kojom korisnici mogu dati vlastiti doprinos očuvanju okoliša. Svi korisnici tako mogu pratiti emisije CO2 svojeg vozila i načina vožnje, i to za svaku vožnju. Na temelju stila vožnje dobivaju preporuke vezane uz vožnju, ali i one preporuke za svakodnevne aktivnosti koje utječu na njihov cjelokupni ugljični otisak.

Croatia osiguranje lansiralo je LAQO krajem 2020. U samo dvije godine od lansiranja, LAQO se po zarađenoj premiji nalazi na vodećem mjestu na digitalnom osigurateljnom tržištu u Hrvatskoj. LAQO se može pohvaliti i nizom nagrada i priznanja. Među njima se posebno ističu nagrade za najbolje korisničko iskustvo te najbolji projekt poslovnog sektora u ostvarivanju sigurnosti zajednice.