Započeo novi Steam Game Festival, dostupna hrpa demo verzija igara koje još nisu u prodaji

Ljetno izdanje festivala igara na Valveovom servisu daje igračima priliku da zaigraju igre prije nego što postanu dostupne

Mateja Šop srijeda, 17. lipnja 2020. u 07:00

Geoff Keighley odlučio je da je u igraćoj industriji vrijeme za promjene na području konferencija i prezentacija. I da nije došlo do odgoda svih događanja zbog koronavirusa i toga što su se timovi i izdavači morali okrenuti online održavanju istih, čovjek poznat dodjeli nagrada The Game Awards rekao je da po prvi put u svojoj karijeri ne planira sudjelovati na sajmu E3.

Umjesto toga pokrenuo je svoj Summer Game Fest i nastavio s razvijanjem ideje festivala igara na Steamu. Nakon što je održao prvi, rekao je da smatra da u današnje vrijeme nema razloga zašto igrači koji ne mogu fizički otići na sajmove i konferencije koje se održavaju diljem svijeta ne bi mogli isprobati demo verzije igara koje se na njima predstavljaju. U suradnji s Valveom i solidnim brojem timova organizirao je u prosincu prošle godine Steam Game Festival, na kojem su svi zainteresirani igrači s korisničkim računom na Steamu mogli preuzeti i zaigrati one igre koje ih zanimaju.

Sada je na red došlo treće, ljetno izdanje festivala, koje traje duže i ima izuzetno velik broj igara u ponudi. Steam Game Festival: Summer Edition održava se od danas do 22. lipnja u 19 sati, a možete isprobati cijelu hrpu igara koje tek moraju izaći, kao i nekih koje su tek postale dostupne. Izdvojili bismo nekoliko njih koje su nam zapele za oko, a one uključuju novu verziju akcijske igre Destroy All Humans!, nabrijano cyberpunk sjeckanje s pogledom iz prvog lica Ghostrunner, strategiju sa šuljanjem Desperados III, spoj izgradnje baze, tower defensea i RPG-a The Riftbreaker, napucavanje letjelicama u svemiru Everspace 2, strategija Iron Harvest, survival igru u svijetu Escapistsa imena The Survivalists, opuštajuću igru o zagrobnom životu Spiritfarer, skejtersku igru s pticama SkateBird i još jednu strategiju imena Partisans 1941.

Osim što se nude demo verzije za više od 900 igara, svakog dana za vrijeme trajanja festivala će timovi pričati o svojim projektima i pokazivati gameplay, a Valve je pripremio i posebne stranice s detaljima o svim eventovima koji će se do 22. lipnja održavati. Budući da se toliko igara nudi, predlažemo da sami proučite stranice festivala, preuzmete i isprobate igre koje vam se čine zanimljive i sami zaključite zaslužuju li se naći na vašem popisu želja.