Span dobio međunarodno priznanje s područja održivog razvoja

Na ESG Summit & GRIT Awards u Singapuru Span je prepoznat u promicanju dostojanstvenog rada i ekonomskog rasta

Bug.hr srijeda, 27. srpnja 2022. u 12:56

Na međunarodnom ESG summitu, koji je održan 22. i 23. srpnja u Singapuru, Spanu je uručeno priznanje za kompaniju s najvećim doprinosom UN-ovom 8. cilju održivog razvoja (promicanje dostojanstvenog rada i ekonomskog rasta). Span je jedina hrvatska tvrtka koja je ove godine na međunarodnom ESG Summit & GRIT Awards nagrađena za svoj trud na području održivog razvoja.

Nagradu je u ime Spana preuzela Iva Gredelj, voditeljica ureda Uprave i DOP ambasadorica, a cijeli sustav nagrada temeljen je na GRIT modelu koji predstavlja rast, otpornost, inovacije i izvrsnost kao temelje zdravog poslovanja u promicanju trendova održivog razvoja.

"U Spanu načela održivog poslovanja njegujemo već dugi niz godina, posjedujemo tehnološku ekspertizu i možemo utjecati na osvještavanje i pokretanje promjena kod naših klijenata prema održivom poslovanju. Kada govorimo o područjima djelovanja, GRIT nagrade dodjeljuju se u skladu sa 17 UN-ovih ciljeva održivog razvoja, koji stavljaju fokus da poslovanje kompanija pridonosi boljitku zajednice, očuvanju okoliša i prosperitetu društva. Nas kao društveno odgovornu kompaniju veseli što smo prepoznati u promicanju dostojanstvenog rada i ekonomskog rasta" – izjavila je Iva Gredelj.

Span je na ESG Summit & GRIT Awards došao na poziv Međunarodnog instituta za klimatske aktivnosti (IICA), koji je ujedno i podržao Spanovu nominaciju. Jedna od glavnih govornica na ovom summitu bila je i Marija Pujo Tadić, predsjednica IICA-e. Ovo okupljanje međunarodnih stručnjaka u Singapuru organizirano je s ciljem širenja i produbljivanja održivih utjecaja s posebnim fokusom na dekarbonizaciju, ugljičnu neovisnost i inovacije u proizvodnji hrane. Organizirali su ga CorpStage, međunarodna platforma za održivost i ESG istraživački fond.

Sve o Spanovim naporima i rezultatima na području održivog razvoja možete pročitati u Izvještaju o održivosti za 2021. godinu.