Legendarni Hummer možda se vraća kao – električni

General Motors navodno planira velike investicije u svoje američke tvornice, što uključuje i jednu lokaciju posvećenu isključivo električnim kamionetima i, možda, Hummerima

Sandro Vrbanus utorak, 22. listopada 2019. u 15:00

Kultna marka robusnih, ali i luksuznih, terenskih vozila Hummer General Motorsa mogla bi ponovno oživjeti nakon gotovo desetljeća hibernacije. Planove o oživljavanju Hummera otkrio je sam GM tijekom pregovora sa sindikatima prošloga tjedna, a oni su dio većeg ciklusa investicija koje ova korporacija najavljuje za naredne godine.

U sklopu 7,7 milijardi dolara vrijednih investicija u proizvodnju automobila u SAD-u, General Motors planira uložiti 3 milijarde dolara u tvornicu u Detroit-Hamtramcku. Ovim ulaganjem ta bi tvornica trebala postati mjesto gdje će se proizvoditi električni kamioneti i kombiji nove generacije, ali i visoke klase – što bi, nadaju se u GM-u, moglo biti profitabilno.

Luksuz na struju

A gdje će naći bolji brand za luksuzne i skupe terence nego u svojem legendarnom Hummeru, liniji koja je oduvijek privlačila one dubljeg džepa. Hummeri H1, H2 i H3 ne proizvode se već gotovo deset godina, a niti sada nije sigurno da će se GM odlučiti na oživljavanje tog prepoznatljivog imena.

Ipak, u razvoju već imaju električni pickup koji nozi kodni naziv "Project O.", a koji bi mogao na tržištu osvanuti kao neki budući električni Hummer nove generacije. "Marketing za takav potez već smo odavno platili", smatraju u GM-u, uvjereni kako ova marka i dalje dobro kotira među ljubiteljima automobila. Dodaju kako bi priča o ekološki prijateljskim luksuznim terencima bila samo šlag na Hummerovu tortu i da na tome mogu dobro kapitalizirati ulaganja u elektrifikaciju pogona.

Što bi im o tome rekli iz Jaguara, kompanije koja smatra da nema nikakvog smisla izrađivati velike SUV-ove pogonjene baterijama?Prijenosni zvučnici priznatih svjetskih brendova!

JBL, MARSHALL, HARMAN/KARDON

Ronis je dom najboljim svjetskim brendovima. Otkrij vrhunski zvuk, uvijek i svugdje. Provjeri ponudu!

Kupi

BT APTX soundbar sa subwooferom

ACOUSTIC ENERGY Aego 3

Kombinacija suba i soundbara za sve one koji žele kompaktno kućno kino odličnog zvuka uz značajnu uštedu na prostoru. Kompaktan dizajn, digitalno povezivanje, daljinsko upravljanje, 2 x RCA Phono, 65VA

1.725 kn 2.299 kn Kupi

Bežični WiFi BT zvučnik

HARMAN KARDON OMNI 10 PLUS

Omogućuje jednostavno postavljanje bežičnog HD glazbenog sustava. Najbrži način da svoju glazbu učinite bežičnom bilo gdje u svom domu. Spotify, Chromecast, 52Hz~20kHz.

1.699 kn 1.919 kn Kupi