Rimac Automobili objavili suradnju s Pininfarinom vrijednu 600 milijuna kuna

Talijanska kompanija Automobili Pininfarina odabrala je Rimca kao tehnološkog partnera za razvoj svojeg novog električnog superautomobila

Sandro Vrbanus petak, 28. rujna 2018. u 16:09

Rimac Automobili danas su se pohvalili još jednim velikim uspjehom na međunarodnoj sceni. Ostvarili su suradnju s talijanskom kompanijom Automobili Pininfarina. Hrvatski će proizvođač električnih vozila i s njima povezanih tehnologija kultnom talijanskom brandu isporučivati tehnološka rješenja vezana uz baterije i pogonske sustave, a koji će biti iskorišteni u izradi novog električnog superautomobila kodnog imena PF0.

Suradnja će biti "teška" oko 80 milijuna eura. Pininfarina ovim ugovorom dobiva stručnog tehnološkog partnera i pristup njegovim inovacijama dok Rimac Automobilima suradnja donosi prvi ugovor s jednim kupcem koji se odnosi na punu suradnju na serijskoj proizvodnji automobila.

 

New challenge: Automobili Pininfarina announces €80m EV technology supply contract with Rimac. Rimac is to provide...

Posted by Rimac Automobili on Friday, September 28, 2018

Mate Rimac ovom je prilikom naglasio kako napredne tehnologije, inovacije i visoke performanse njegove kompanije ostvaruju savršenu sinergiju s tradicijom i poznatim talijanskim dizajnom koji krasi Pininfarinu. "Ovo partnerstvo je velika prekretnica za obje tvrtke i veselimo se suradnji i realizaciji ovog posebnog automobila", poručio je Rimac.

Michael Perschke, izvršni direktor tvrtke Automobili Pininfarina, rekao je: "Od trenutka kad sam upoznao Matu, znao sam da on i njegov tim u Rimcu mogu pružiti stručnost za dostaviti nezaboravno iskustvo vožnje koje odgovara visokim standardima dizajna koje je postavila Pininfarina. Ova suradnja povezuje budućnost električnih performansi s tradicijom legendarnog Pininfarininog dizajna u jedan izniman automobil, PF0.“

Podsjećamo, najnoviji superautomobil iz Rimčevih pogona, Rimac C_Two, od danas do nedjelje moguće je uživo pogledati na zagrebačkom trgu J.J. Strossmayera.