Sastavljanje Modela 3 od početka do kraja u jednom videu

Iz Tesle su objavili video koji po prvi puta javnosti prikazuje kako izgleda putovanje jednog njihovog vozila pokretnom trakom, od gole šasije do sastavljenog automobila

Sandro Vrbanus nedjelja, 30. prosinca 2018. u 07:00

Na službenom Instagram računu Tesle objavljen je timelapse video uz koji prvi puta možemo zaviriti u unutrašnjost proizvodne linije na kojoj se sastavljaju njihovi automobili. Video je snimljen iz unutrašnjosti jednog crvenog Modela 3 i na njemu se vidi cijeli put po pokretnoj traci prilikom sastavljanja vozila.

Snimljeno je sve od početka na kojem se nalazi samo šasija vozila, preko postavljanja kabela, instalacija, komandne ploče s prepoznatljivim velikim touchscreen zaslonom, pa sve do kompletiranja interijera, montaže krova i vrata, da bi video isječak završio tako da se Model 3 odveze s pokretne trake na parkiralište tvornice. Ovaj rijetki pogled na unutrašnjost tvornice električnih automobila snimljen je u Teslinim pogonima u Fremontu u Kaliforniji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tesla (@teslamotors) on

Model 3 je za Teslu iznimno bitan automobil jer njime kompanija želi ući u mainstream, ostvariti za sada nedosanjani san o "električnom automobilu za običnog čovjeka", ali isto tako žele postići i visoko produktivnu serijsku proizvodnju.

Posljednji tjedni ove godine posebno su stvorili pritisak na proizvodnju Modela 3 jer uskoro ističe rok za dobivanje subvencija za kupnju električnih vozila u SAD-u koje su mnogi kupci ovog automobila planirali iskoristiti. Stoga u Tesli ponovno jure za rekordima i pokušavaju proizvesti što više Modela 3 i isporučiti ih kupcima koji imaju pravo na spomenute subvencije.