Najpoznatiji igrač Fortnite se nije uspio kvalificirati za Fortnite World Cup

Dva tjedna unazad, Tyler Blevins poznatiji kao Ninja, se nije kvalificirao za Fortnite World Cup u solo modu, a u petak je postalo jasno da ga nećemo gledati ni u duosima

Damir Radešić ponedjeljak, 24. lipnja 2019. u 14:04

Od 26. do 28. srpnja se na stadionu Arthur Ashe u New Yorku održava Fortnite World Cup s fondom nagrada od trideset milijuna dolara. Ovaj je događaj je bez sumnje privukao pažnju mnogobrojnih profesionalnih igrača i njihovih sljedbenika koji ih prate putem njihovih kanala, među kojima je i Ninja sa svojih 4 milijuna vjernih pretplatnika. Dotični, punim imenom Tyler Blevins, je prije dva tjedna propustio priliku kvalificirati se za solo natjecanje u kojem će pobjednik odšetati kući bogatiji za 3 milijuna dolara na bankovnom računu.

Druga šansa mu se nudila u duos načinu igranja, za koje je preliminarne kvalifikacije s partnerom Malachi "Reverse2k" Greineom prošao u četvrtak, no u petak je ovaj poznati dvojac ipak podbacio i nije uspio rezervirati mjesto za završno natjecanje. Nakon tri sata igranja, Reverse2k i Ninja su završili s 64 boda što je bilo debelo premalo od potrebnih 89 za finale Fortnite World Cupa, a zanimljivo je kako Ninja nije streamao njihovo igranje što bi mu zasigurno donijelo nove sljedbenike. Nakon poraza je putem Twittera objavio kako će osobno biti prisutan na natjecanju kao gledatelj.

Ipak, velikih imena neće nedostajati, pa ćemo u finalu gledati Turnera "Tfue" Tenneya koji je kvalifikacije prošao s partnerom Dennisom "Cloak" Leporeom, a ovaj je dvojac svoj uspješan pokušaj kvalifikacije prenosio uživo uz konstantnih 100.000 gledatelja koji su ih pratili na Twitchu uživo. Iste sreće nisu bili članovi poznatog klana Team Liquid, Thomas "72hrs" Mulligan i Noah "Vivid" Wright koji su zabilježili 80 bodova i bili nadomak uspjeha, a za podbačaj brojnih igrača su jednim djelom kriva i iznimno duga čekanja za ulazak u finalne runde, što je zasigurno dovelo do dekoncentracije. Ipak, i Vivid i Tfue su se kao pojedinci kvalificirali za finale u solo načinu igranja gdje ih čeka opaka konkurencija, među kojima i nepoznata imena od kojih je nekima tek 14 godina. Vjerujemo kako nakon Fortnite World Cupa roditelji dotičnih više neće prigovarati koliko vremena troše na igranje i da će gledajući u monitore izgubiti "oči".