Canon podržava mlade nade kroz natječaj Global Good Awards 2021

Canon EMEA, vodeća svjetska tvrtka za slikovna rješenja, nastavlja sponzorirati kategoriju Canonove mlade nade godine na natječaju Global Good Awards kako bi istaknuo postignuća mladih kreativaca.

Canon Hrvatska utorak, 20. travnja 2021. u 09:00

Canon će i u 2021. sponzorirati kategoriju Canonove mlade nade godine na natječaju Global Good Awards, koja veliča postignuća mladih talenata u kampanjama za društvene ili ekološke promjene.

Ta je nagrada inspirirana Programom za mlade Canona EMEA (Europa, Bliski istok i Afrika) koji nastoji mladim ljudima iz cijele regije dati glas u njima važnim pitanjima koja se tiču održivosti te želi slaviti sve koji potiču pozitivne promjene i istovremeno inspirirati druge da naprave to isto.

Ta se kategorija otvorena svima sastoji od dviju klasa, mlađi od 16 i mlađi od 21, te je trenutačno otvorena za prijave s krajnjim rokom za prijavu do 21. svibnja. Suci dopuštaju i prijave s više autora – primjerice kad grupa mladih autora ili braća/sestre zajednički rade na kampanji s nekim plemenitim ciljem.

Fotografije i vizualni prikazi važan su dio postupka prijave. Očekuje se da natjecatelji ispričaju priču u maksimalno šest slika s opisima i kroz popratni tekst dužine do 1000 riječi. Svi finalisti dobit će ulaznicu za virtualnu svečanost i certifikat. Dva pobjednika dobit će DLSR Canon EOS s početka ponude, a finalisti će dobiti Canon SELPHY Square QX10.

Sudionici moraju sami poslati prijavu ako imaju više od 18 godina ili ih može nominirati roditelj, skrbnik, dobrotvorna ustanova ili organizacija s kojom surađuju. Osobe koje su već sudjelovale u Canonovim programima za mlade ili članovi obitelji zaposlenika Canona ne mogu sudjelovati. Da biste saznali više o kriterijima za prijavu, posjetite web-mjesto Global Good Awards.

Prošlogodišnje pobjednice bile su Bella Lack i Nicole Fernandes de Silva – one su pohvaljene zbog projekata kojima podižu svijest o ekološkim i društvenim problemima. Više o prošlogodišnjim pobjednicama možete pročitati ovdje i poslušati njihove savjete ovogodišnjim natjecateljima.