Digitimes: Apple zaustavlja rad na svojim AR naočalama

Prema pisanju Digitimesa, Apple je navodno odustao od predstavljanja svojih pametnih naočala za poboljšanu stvarnost te raspustio tim zadužen za razvoj tih naočala

Matija Pavlić petak, 12. srpnja 2019. u 17:04

Prema pisanju internetske stranice Digitimes, Apple je navodno privremeno a možda i trajno zaustavio razvoj svojih pametnih naočala baziranih na poboljšanoj stvarnosti.

Izvješće koje se bazira na anonimnim izvorima navodi kako je tim zadužen za razvoj ovih naočala raspušten još u svibnju, a njegovi zaposlenici su raspodijeljeni u ostale odjele tvrtke iz Cupertina. Također, Apple navodno provodi reviziju sredstava određenih za sektor istraživanja i razvoja.

Apple je svoje pametne naočale trebao predstaviti tijekom 2020. godine, a projektom je do početka ove godine upravljao nekadašnji suautor HoloLens projekta Avi Barda, koji je međutim napustio Apple radi vlastitih projekata (nakon što je u tvrtki iz Cupertina radio od 2016. godine). Također, razvijao se i VR headset koji je trebao biti u potpunosti autonoman od bilo kakvih vanjskih uređaja.

Kako je vijest o zaustavljanju razvoja naočala nepotvrđena informacija pojavile su se i oprečne informacije s izvora kao što je internetska stranica Cult of Mac, koja odbacuje Digitimesove navode o prekidanju razvoja naočala i ukidanju tima za njihov razvoj.