Garminov novi trenažer Tacx NEO 3M dolazi s izravnim pogonom i višesmjernim kretanjem

Tacx NEO 3M, Garminov novi pametni trenažer, donosi razne tehnologije koje će se svidjeti biciklistima, uključujući i elektromagnetski sustav kočenja motora

Matej Markovinović petak, 8. prosinca 2023. u 11:02
Tacx NEO 3M
Tacx NEO 3M

Garmin je predstavio svoj najnoviji proizvod u segmentu fitnesa, Tacx NEO 3M, pametni trenažer za zatvorene prostore s izravnim pogonom i višesmjernim kretanjem kojeg opisuju kao najpreciznijeg i najsnažnijeg na tržištu.

Tehnologija koja stoji iza ovog trenažera uključuje, među ostalom, njegov jedinstveni elektromagnetski sustav kočenja motora. Ovaj sustav stvara virtualni zamašnjak koji biciklistima omogućava da dožive osjećaj vožnje na različitim vrstama cesta, uključujući i nizbrdice. To, prema riječima Garmina, donosi novu razinu realnosti u bicikliranje u zatvorenim prostorima, pružajući biciklistima mogućnost da treniraju na način koji što vjernije oponaša stvarne uvjete na cesti.

Osim toga, Tacx NEO 3M nudi napredne mogućnosti za praćenje performansi i prilagodbu treninga. Uključuje kretanje u više smjerova s ugrađenim pokretnim pločama, simulaciju različitih vrsta cesta, realno simulirane nagibe do 25 posto, precizno mjerenje snage unutar 1 posto točnosti i mogućnost postizanja „eksplozivnih“ sprinteva do 2200 W.

Tacx NEO 3M.
Tacx NEO 3M.

Garminov novi pametni trenažer integriran je i s aplikacijom Tacx Training, što omogućava biciklistima da završe planove treninga sinkronizirane iz kalendara Garmin Connect, sudjeluju u virtualnim grupnim vožnjama, treniraju s profesionalcima i prilikom vožnje gledaju videozapise s nekih od najljepših ruta širom svijeta.

Od ostalih značajki, valja istaknuti da je trenažer opremljen magnetima koji smanjuju vibracije, integriranom ručkom za transport, a ima i integrirane LED indikatore koji mijenjaju boje u skladu s intenzitetom pedaliranja.

Tacx NEO 3M dostupan je za kupnju po cijeni od 1.999,99 eura.