Idući Apple Watch dobiva Touch ID, praćenje sna i zasićenosti krvi kisikom

Apple Watch 6 bi prema informacijama koje stižu iz Izraela trebao dobiti Touch ID, mogućnost praćenja sna te mjerenja zasićenosti krvi kisikom, dok će Apple Watch 7 dobiti Touch ID ispod zaslona

Matija Pavlić subota, 28. ožujka 2020. u 20:30

Izraelski izvor (The Verifier) čije informacije prenosi 9to5Mac navodi informacije o Apple Watch 6 pametnom satu. Spominje se Touch ID u digitalnoj kruni gdje je već prisutna ECG komponenta, kako bi se omogućila autentifikacija otiskom prsta kada pametni sat nije povezan s iPhone uređajem.

Druge novine su bolja LTE podrška, bolja vodootpornost, a spominje se i mjerač zasićenosti krvi kisikom (tragovi o ovoj opciji dostupni su i putem novog iOS 14 sustava). Tu je i nova opcija praćenja sna koja dolazi na watchOS 7 sustav (Apple Watch Series 2 neće biti podržan).

The Verifier spominje i jednu generaciju Apple Watcha dalje od Apple Watch 6 modela te tvrdi kako će Apple Watch 7 imati Touch ID smješten ispod zaslona.

Analitičar Ming-Chi Kuo s druge strane spominje kako će se Apple iduće godine odlučiti i na povratak Touch ID funkcionalnosti i na iPhone, u ovom slučaju na njihov entry-level model iPhone. Touch ID više neće biti smješten u Home tipki već sa strane.