Odlična prodaja Xiaomi Mi Band 3 narukvice, a stiže i NFC inačica

Xiaomi se na svom službenom profilu na platformi Weibo pohvalio kako je dosad prodao preko 5 milijuna primjeraka pametne narukvice Mi Band 3 te najavio novu inačicu s podrškom za NFC

Matija Pavlić petak, 14. rujna 2018. u 06:00

Xiaomi se na svom Weibo profilu pohvalio vrlo uspješnom prodajom svoje fitness narukvice Mi Band 3. Riječ je o prvoj pametnoj narukvici kineske tvrtke koja dolazi s OLED zaslonom na dodir i dosad se prodala u preko 5 milijuna primjeraka.

Tom prigodom Xiaomi je odlučio korisnicima objaviti kako mogu očekivati i novu inačicu Mi Band 3 narukvice koja će imati podršku odnosno imat će integriranu NFC komponentu. U odnosu na aktualnu inačicu nova NFC inačica podržavati će beskontaktno plaćanje putem Mi Pay platforme.

Nova NFC inačica trebala bi imati cijenu od oko 25 eura. Ostale značajke trebale bi biti identične onima koje donosi obična inačica, što uključuje 0,78-inčni OLED 2.5D zaslon s rezolucijom od 128 x 80 piksela koji je zaštićen Gorilla Glassom.

Povezivost je osigurana putem Bluetooth 4.2 LE tehnologije te dedicirane aplikacije Mi Fit, narukvica se može uroniti u vodu na dubinu od 50 metara bez ikakvih posljedica, a u jednom punjenju ostvaruje autonomiju od 20 dana, zahvaljujući bateriji s kapacitetom od 110 mAh.