Xiaomi Mi Band 5 s NFC-om na svim tržištima

Prema novim glasinama Xiaomijeva fitness narukvica Mi Band 5 trebala bi se na tržištu pojaviti tijekom lipnja s poboljšanim zaslonom i NFC-om za sva tržišta

Matija Pavlić petak, 10. siječnja 2020. u 06:00

Xiaomi odnosno njihov podbrand Huami sprema novo izdanje fitness narukvice iz svoje Mi Band serije koja se na tržištu očekuje do kraja godine.

Internetska stranica Tizenhelp iznosi određene informacije o novom Mi Band 5 modelu fitness narukvice. Trebala bi imati novi obnovljeni 1,2-inčni zaslon na dodir (Mi Band 4 je imao 0,95-inčni zaslon). Riječ je o zaslonu koji se i dalje temelji na AMOLED tehnologiji kao i u slučaju prethodnika no novi će zaslon imati bolju svjetlinu i kontrast, kao i bolju čitljivost na suncu.

Novina je i podrška za NFC koja će ovaj put biti dostupna i na modelima narukvice za međunarodno tržište što će omogućiti plaćanje servisima kao što je Google Play i drugi.

Mi Band 5 bi se na tržištu trebao pojaviti tijekom lipnja, a kao moguća cijena spominje se iznos od 179 juana. Za usporedbu cijena Mi Band 4 modela bez NFC-a bila je 169 juana, a modela s NFC-om 229 juana.