Xiaomi nudi jeftinu budilicu koja je ujedno i pametni zvučnik

Xiaomi je predstavio još jedan gadget, pametnu budilicu Xiao AI Smart Alarm Clock koja dolazi s nekim funkcijama koje se inače vežu za pametne zvučnike, a stajati će oko 20 američkih dolara

Matija Pavlić petak, 21. rujna 2018. u 06:00

Predstavljajući svoje pametne telefone Mi 8 Lite i Mi 8 Pro tvrtka Xiaomi iskoristila je priliku kako bi predstavila jedan svoj novi gadget.

Xiao AI Smart Alarm Clock je pametna budilica koja osim standardne funkcije budilice nudi i određene funkcije koje inače dolaze s pametnim zvučnicima kao što su na primjer mogućnosti prikazivanja vremenske prognoze, najnovijih vijesti, podataka s burzi te je u stanju odgovoriti na pitanja korisnika (budilica je u stanju korisniku ispričati i pokoji vic).

U stanju je streamati audio sadržaj s do 2000 različitih stanica internetskog radija, podesiti do 80 podsjetnika te kontrolirati druge Xiaomijeve pametne uređaje kao što su pametne žarulje, lampe i pametne uređaje za uporabu u kuhinji.

Temelj cijele budilice je veliki zaslon čija je primarna svrha prikazivati trenutačno vrijeme, a tu je i tipka za isključivanje alarma i mikrofona. Unutar budilice nalazi se četverojezgreni procesor na taktu od 1,3 GHz, a što se tiče povezivosti tu je podrška za Wi-Fi i Bluetooth 4.0 LE (spaja se s Android i iOS uređajima).

Dimenzije budilice iznose 126,2 x 60,8 x 27 milimetara, a težina 170 grama. U prodaju kreće s cijenom od oko 22 američka dolara.