Xiaomi predstavio Mi Band 4 fitness narukvicu

Xiaomi je službeno predstavio fitness narukvicu Mi Band 4, prvu iz Mi Band serije koja ima zaslon u boji, a sama narukvica bit će dostupna u tri različite inačice

Matija Pavlić srijeda, 12. lipnja 2019. u 09:15

Xiaomi je konačno i službeno pod svojim brandom MIJIA predstavio svoju novu Mi Band fitness narukvicu četvrte generacije.

Mi Band 4 bit će prva fitness narukvica kineske tvrtke s zaslonom u boji, u ovom slučaju to je 0,95-inčni AMOLED 2.5D zaslon na dodir s rezolucijom od 120 x 240 piksela, 24-bitnom bojom i svjetlinom od 400 nita.

Baterija sada ima kapacitet od 135 mAh te prema samom Xiaomiju nudi autonomiju od 20 dana, a postoji podrška za Bluetooth 5.0 te NFC.

Ono po čemu se Mi Band 4 ističe je ugrađeni glasovni asistent (Xiao AI) kao i akcelerometar u tri osi te žiroskop u tri osi čime je omogućeno praćenje aktivnosti u stvarnom vremenu pa tako i onih plivačkih (Mi Band 4 ima otpornost na utjecaje vode do dubine od 50 metara).

Mi Band 4 će se u prodaji naći u tri različite inačice, standardnoj, zatim inačici s podrškom za NFC te specijalnoj inačici inspiriranoj Avengersima (remeni na temu Iron Mana, Kapetana Amerike i Avengersa).

Osnovna inačica prodavati će se s cijenom od 21 euro, NFC inačica s cijenom od 29 eura, a Avengers inačica s cijenom od 44 eura.