Stigao je novi AMD Radeon softver za igraće i PRO grafičke kartice

Nova verzije upravljačkog softvera Adrenalin Edition te PRO Edition, dostupne su za preuzimanje na AMD-ovoj službenoj stranici

Matej Markovinović srijeda, 5. listopada 2022. u 23:28

AMD je ove srijede objavio najnoviju verziju svog upravljačkog programa Adrenalin Edition za Redeon igraće grafičke kartice i Ryzen APU-ove, koji donosi podršku za videoigre kao što su Overwatch 2 i Grounded.

Ovaj upravljački program također donosi poboljšanja popularnih AMD softverskih tehnologija, uključujući AMD Noise Supression, Radeon Super Resolution i AMD Enchanched Sync.

Osim toga, AMD je objavio i novu verziju svojeg PRO Edition upravljačkog programa (22.Q3), koja donosi novi OpenGL podsustav s optimizacijama koje rezultiraju ubrzanjima do 72 posto u usporedbi s prethodnom verzijom (22.Q2) u specijaliziranim programskim paketima za profesionalnu upotrebu.

Također, iz AMD-a ističu i ubrzanja do 52 posto u Solidworksu kada se koristi Radeon PRO W6800, a navode da pri korištenju Radeona PRO W6400 ubrzanje ide i do 115 posto. Inače, iz tvrtke napominju kako su njihov PRO Edition upravljački program testirali i odobrili Dell, HP i Lenovo za svoje radne stanice s AMD Radeon PRO akceleratorima.

Više detalja dostupno je na AMD-ovom službenom blogu.