Preko 600 milijuna dolara u kripto valutama ukrali su hakeri Lazarus grupe po nalogu Velikog vođe

Nova runda financiranja vratila je povjerenje u budućnost "play to earn" igre Axie Infinity i tokene AXS, SLP i RON

Bug.hr srijeda, 27. travnja 2022. u 21:16

Jedna od najvećih krađa kripto valuta u vrijednosti od preko 600 milijuna dolara dobila je epilog. FBI je ustanovio da su krađu izveli hakeri iz Lazarus grupe koji su angažirani od strane vlade Sjeverne Koreje i dobro su poznati američkim istražiteljima već zadnjih desetak godina.

Krađa se dogodila 23. ožujka ove godine, a otkrivena je tek šest dana kasnije pošto nije postajao sustav za nadziranje koji bi dodatno kontrolirao sve velike transakcije.

Krađa je izvedena upravo na mostu između dva blockchaina Ethereuma i Ronina. Već duže vrijeme je poznato da su upravo ovakvi mostovi najslabija karika sigurnosti i da će ovakvih napada biti i u budućnosti.

Jedan od bivših zaposlenika Sky Mavisa (tvrtke koja razvija igru Axie Infinity i Ronin blockchain) kompromitirao je IT infrastrukturu Sky Mavisa jer je postao žrtva otvaranja maliciozne poruke.

Vlasnici AXS, SLP, RON, USDC i WETH kripto valuta na Ronin blockchainu odnedavno mogu ponovo koristiti Katana DEX i mogu prodati svoje tokene na Binance mjenjačnici. 

Financijska injekcija od 150 milijuna dolara Sky Mavisu stigla je od grupe investitora predvođene Binanceom. Vjeruje se da je upravo ta vijest zaustavila stampedo rasprodaje AXS, SLP, RON tokena nakon što je ponovno omogućeno povlačenje tokene s Ronin blockchaina na Binance mjenjačnicu.

Kompromitirani most između Ronina i Ethereuma planira se ponovo vratiti u funkciju tijekom svibnja ove godine.