Otkriveno kada i što Xbox Series X dobiva kao veliko osvježenje - odustaje se od čitača diskova

Novi Xbox Series X stiže već sljedeće godine i donosi potpuno novi dizajn i veću internu memoriju, ali izbacuje čitač diskova

Matej Markovinović srijeda, 20. rujna 2023. u 09:36
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Microsoft planira veliko osvježenje Xbox Seriesa X i igraćeg kontrolera, pokazuju to dokumenti slučajno otkriveni tijekom suđenja FTC-a i američkog tehnološkog giganta. Iako su dokumenti ubrzo uklonjeni i više se ne mogu tako lako naći za preuzimanje, riječ je o najvećem curenju informacija u povijesti Xboxa.

Naime, novi Xbox Series X kodnog naziva „Brooklin“, trebao bi stići na tržište krajem 2024. godine s potpuno novim dizajnom. Umjesto dizajna koje mnoge igrače podsjeća na „mini hladnjak“, Microsoftova nova konzola izgledat će više kao valjak i bit će manjih dimenzija.

Dokumenti otkrivaju da će specifikacije osvježenog Seriesa X biti gotovo pa jednake onom prethodnom, izuzev nedostatka čitača diskova. Dakle, novi Xbox bit će isključivo digitalan, baš kao i Series S, ali dolazit će s internom memorijom od 2 TB, manjom PSU snagom, istom cijenom i novim kontrolerom kojeg tvrtka naziva „Sebile“.

Budući da je Xboxov kontroler pomalo zastario u odnosu na konkurentski DualSense, Sebile bi trebao pružiti Microsoftovim igračima pravi next-gen doživljaj. Imat će ugrađeni žiroskop i zvučnike, kao i tiše tipke, modularne „gljivice“, mogućnost punjenja baterije te neke nove značajke koje se mogu koristiti pomoću namjenske aplikacije.

Nadalje, dokumenti otkrivaju i osvježeni Xbox Series S koji dolazi s internom memorijom od 1 TB i pakiranjem izrađenom od recikliranih materijala. Cijena će mu biti ista kao i sadašnjem Seriesu S od 512 GB, prenosi Engadget.