Farming Simulator 19 - Život na selu

Inicijalno izdanje novog Farming Simulatora boluje od brojnih nedostataka, no i dalje posjeduje onaj prijeko potreban faktor zaraznosti kao i prethodnik

Damir Radešić nedjelja, 30. prosinca 2018. u 07:00

Farming Simulator 19

Proizvođač/Izdavač Giants Software/Focus Home Interactive
Žanr Simulacija
Platforme Windows, PS4, Xbox One

 

Nakon dvije godine, ponovno se vraćamo serijalu Farming Simulator, koji ovaj put krasi novi grafički sustav, no je li to dovoljno da iskusni farmeri odbace prethodnika i prijeđu na novo izdanje? Vjerujemo da ste čak i prije uvodnih riječi bacili oko na ocjenu, i iz nje zaključili kako stvari nisu baš blistave kao vizualni identitet. Naime, mnoge stvari koje su u Farming Simulatoru 17 radile onako kako treba, ovdje kao da se nalaze u nekom razvojnom stadiju.

Primjerice, iako umjetna inteligencija nije bila baš najpametnija, odrađivala je zadani posao onako kako treba, a u ovogodišnjem je izdanju pravo čudo kada zasije dvije paralelne staze kukuruza. Najčešće dobijemo cik-cak linije po polju, a ponekad već u prvom prolazu zaglavi u kutu, ili jednostavno traktorom produži u nepoznato. Nadalje, pridošlice ili oni koji su zaboravili osnove, bez vodiča samih igrača vrlo će se teško snalaziti u prvim koracima, jer ugrađeni tutorial objašnjava samo dio potrebnih mehanika. Vožnja iznad 30 km/h, pak, zbog loše kontrole vozila najčešće završava nesrećom ili prevrtanjem, a mogućnost izgradnje same farme noćna je mora svakoga tko se odlučio u tome okušati.

Ipak, nije sve tako sivo zbog faktora zaraznosti, i nakon prihvaćanja činjenice da je finalni proizvod praktički beta koju treba ispeglati, vjerujemo kako će se mnogi, baš kao i mi, naći u začaranom krugu utrke za novcem da bismo nabavili novi stroj i započeli s novom djelatnošću, te ponavljati taj proces uvijek iznova. Ako ga već niste nabavili, a zanima vas, savjet je da ipak pričekate nekoliko zakrpa i više modova, koji su se već počeli pojavljivati.

Farming Simulator 19

  • Zaraznost
  • Novi strojevi
  • Grafika
  • Umjetna inteligencija
  • Izgradnja farme
  • Bugovi
Ocjena
64%
Cijena 34,99 €