Assassin's Creed Infinity je novo poglavlje serijala AC, zamišljeno kao live-service igra

Iako detalji nisu objavljeni i pred developerima je još mnogo posla, zna se kako će Assassin's Creed Infinity ugostiti nekoliko razdoblja i biti predstavljen kao live-service naslov

Damir Radešić četvrtak, 8. srpnja 2021. u 11:27

Iako su sva izdanja Assassin's Creeda masivna i nude mnogo sati igrivosti, a posljednja uz stalne nadogradnje da i ne pričamo, svemu lijepom dođe kraj jer se igrači zasite. Uglavnom, svakim novim poglavljem na kojem se smjenjuju developeri Ubisoft Montreala i Ubisoft Quebeca, prethodna padaju u lagani zaborav, no lako je moguće da nakon svježe najavljenog, neku novu iteraciju nećemo tako skoro ugledati.

Naime, Ubisoft je potvrdio kako rade na Assassin's Creed Infinityu, igri o kojoj nisu otkrivali detalje, ali su obznanili kako će vidno promijeniti izdavačku politiku, te ga predstaviti kao live-service game.

Njihova odluka nije nimalo iznenađujuća pogledamo li jedan Fortnite ili Grand Theft Auto V koji i osam godina nakon izlaska okuplja vjernu publiku zahvaljujući konstantnim nadogradnjama online načina igranja i vječnim izmjenama istog što se igračima očito sviđa, a developerima donosi neslućenu zaradu. Obzirom da je riječ o masivnom projektu, koji će prema navodima umjesto dosadašnje prakse jednog povijesnog razdoblja ugostiti njih nekoliko, Ubisoft je odlučio spojiti Ubisoft Montreal i Ubisoft Quebec pod zajedničkim vodstvom Marc-Alexis Côtéa koji će koordinirati suradnju.

Dakako, rivalstvo će biti teško izgladiti, što u biti i nije loša stvar jer će se oba tima truditi dati sve od sebe kako bi što bolje odradili svoje zadaće. U Ubisoftu se nadaju kako će Assassin's Creed Infinity, baš kao i ranije spomenuti uzori, potrajati godinama, no opet, sve je stvar na koji način i kojim tempom će dobivati nadogradnje kako bi zadovoljio apetit igrača.

Kad već spominjemo Ubisoft, recimo i kako kriza glede mobbinga još uvijek nije okončana, iako je nakon prošlogodišnjih optužbi dijela zaposlenika smijenjeno nekoliko voditelja u velikoj reorganizaciji, no ako je vjerovati internim doušnicima, jedan dio optuženih je ipak zadržao svoje pozicije i navodno se situacija nije nimalo promijenila. Nadamo se da će se stvari uskoro raščistiti i da će se Ubisoft umjesto takvim zavrzlamama moći posvetiti Assassin's Creed Infinityu, jer realno, zvuči jako zanimljivo čak i bez konkretnih informacija.