Assassin's Creed nakon Egipta seli u Grčku

Iako je Ubisoft htio najaviti novi Assassin's Creed za vrijeme prezentacije na sajmu E3, zbog informacija koje su procurile odlučili su potvrditi da je u izradi

Mateja Šop subota, 2. lipnja 2018. u 07:00

Prije par mjeseci se već počelo pričati o tome kako će radnja nove igre u akcijskom serijalu Assassin's Creed biti smještena u Grčkoj. Nakon uspjeha i daška svježine kojeg je drevni Egipat unio u serijal, ideja nije bila toliko neobična, a da se Ubisoft vrlo vjerojatno odlučio na taj potez jučer je objavio i francuski portal JeuxVideo koji se dokopao privjeska za ključeve.

Zašto je to važno? Na privjesku je stajalo ime koje do sada nije viđeno - Assassin's Creed Odyssey - i na sebi ima tipičnu kacigu koju su nosili vojnici na tom području u tom povijesnom razdoblju. Kako ljudi ne bi previše nagađali o čemu se radi samo 10 dana prije sajma E3, izdavač se oglasio putem službenog Twitter profila sa sljedećim, kratkim video uratkom:

Scena koja izgleda kao da je gotovo direktno preuzeta iz filma 300 u kojoj glavni junak viče "Ovo je Sparta!" potvrđuje glasine, a izdavač će nam više detalja otkriti upravo na sajmu E3. Ubisoftova konferencija će se održati 11. lipnja u 22 sata po lokalnome vremenu, pa ćemo tada saznati sve što nas zanima.