Battlefield V ovog ljeta dobiva posljednju nadogradnju, zasad nepoznato što će biti nakon toga

Putem službenog bloga je jedan od članova DICE-a objavio što igrače čeka u aktualnoj igri u popularnom FPS serijalu

Mateja Šop petak, 24. travnja 2020. u 07:00

Otkad je Battlefield V izašao sredinom studenog 2018. godine, DICE i EA pripremili su šest poglavlja s kojima je igra proširena. Po prvi put nakon nekoliko nastavaka su novi sadržaji svim igračima bili dostupni besplatno, bez dodatnog plaćanja Season Passa, DLC-ova ili ekspanzija, a zbog negativnih reakcija igraće zajednice na ono što je EA napravio s loot boxevima i mikrotransakcijama u Star Wars Battlefront II, u ovoj pucačini je izdavač odlučio preskočiti njihovo ubacivanje.

Ipak, svemu mora doći kraj, pa će tako ovog ljeta Battlefield V dobiti posljednju besplatnu nadogradnju. Trenutno aktualno poglavlje, punog imena Chapter 6: Into the Jungle, postalo je dostupno krajem siječnja ove godine i završit će 29. travnja, a o onome što stiže nakon toga kratko je popričao putem službenog bloga jedan od producenata koji radi na igri.

Jedino što je tim bio spreman objaviti od konkretnih detalja je jedna slika nove mape
Jedino što je tim bio spreman objaviti od konkretnih detalja je jedna slika nove mape

Prva stvar na dnevnom redu je posljednja nadogradnja za koju je trenutni plan izdavanje nekad u lipnju. Ipak, McArthur kaže da se nose s izazovima koje donosi rad tako velikog tima iz svojih domova, pa će konkretnije informacije objaviti kako se šesti mjesec bude približavao. Od sadržaja igrači mogu očekivati nova oružja, poboljšanja gameplayja i prema objavljenoj slici, vjerojatno novu mapu.

Nakon toga će igračima davati tjedne nagrade s kojima će biti moguće otključati opremu koju su možda propustili, a osim toga su u planu posebni Eventovi i aktivnosti, kao što su povratak #FridayNightBattlefield servera i Throwback Thursdays. Također, nastavljaju s radom na Community Games Updates jer ih žele ubaciti u igru, i obavijestit će igrače kada će postati dostupni. Za kraj, Ryan McArthur rekao je da nastavljaju s borbom protiv varalica i da se anti-cheat tim svaki dan trudi da iskustva na bojištima ne kvare oni koji u mečevima takve stvari imaju potrebe koristiti.

Koji su daljnji planovi za serijal, trenutno nije poznato. Battlefield V će za malo više od pola godine proslaviti drugi rođendan, što je bio vijek većine igara u serijalu, pa će nas EA možda iznenaditi najavom nove igre do kraja godine. Trenutna pandemija je poremetila velik dio planova igraće industrije za ovu godinu, tako da ćemo morati vidjeti kako će ovaj izdavač riješiti nemogućnost održavanja svoje EA Play konferencije. Battlefield V možete nabaviti za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a sve informacije o igri, kao i o tome gdje je možete nabaviti, pronaći ćete na ovim stranicama.