Brutalna cyberpunk makljaža Ghostrunner dostupna za igranje

Svi koji žele, od danas mogu uskočiti u konačnu verziju krvave i napete akcijske igre u kojoj glavni junak ubija, ali i gine u jednom udarcu

Mateja Šop utorak, 27. listopada 2020. u 19:24

Timovi One More Level, 3D Realms i Slipgate Ironworks dali su nam već nekoliko prilika da vidimo što njihova igra Ghostrunner donosi. Osim nekoliko trailera, svi koji su htjeli mogli su putem Steama preuzeti demo verziju i isprobati tu cyberpunk akcijsku igru s pogledom iz prvog lica, a danas je postala dostupna konačna verzija.

Svi koji planiraju uskočiti u ovo krvavo iskustvo probudit će se kao titularni Ghostrunner - ratnik koji u jednoj ruci ima mač, u nogama nevjerojatnu brzinu i koji se mora probiti kroz jedini preostali grad čovječanstva. To neće biti nimalo lak zadatak, ali će igrači na raspolaganju imati mogućnost skakanja, trčanja po zidovima i korištenja Gapjammera koji služi za rješavanje vertikalnih izazova.

Ono što je posebno kod igre je da ćete rješavati neprijatelje, kao i oni vas, u jednom udarcu. Naglasak je na preciznosti, refleksima i spajanju borbe i platformerskih elemenata. Tim je zbog toga pripremio "darežljive checkpointe" i brzo oživljavanje kako bi akcija imala što manje prekida. Naravno, na putovanju ćete naići na razne nadogradnje i vještine koje će vam pomoći da budete što efikasniji ubojica. Priču ćete otkrivati uz pomoć misteriozne umjetne inteligencije Architect, otkriti prošlost Ghostrunnera i poremetiti planove zločestom Keymasteru.

Ghostrunner je dostupan za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a oni koji nabave konzolašku verziju dobit će besplatnu nadogradnju kada nekad tijekom 2021. godine postanu dostupne PlayStation 5 i Xbox Series X/S verzije. U pripremi je i verzija za Switch koja bi trebala izaći tijekom studenog. Sve detalje o igri, kao i poveznice za sve trgovine u kojima je dostupna, možete potražiti na službenim stranicama, a najnoviji trailer se nalazi u nastavku.