Capcom najavio Onimusha: Warlords

Akcijska avantura proslavit će 18. rođendan dobivanjem reizdanja za moderne sustave, objavio je japanski izdavač

Mateja Šop srijeda, 29. kolovoza 2018. u 06:00

Capcom nastavlja s uveseljavanjem igraće zajednice. Nakon što su najavili remake za Resident Evil 2, Devil May Cry 5 i Mega Man 11 te oduševili s Monster Hunter: Worldom, stiže vijest o oživljavanju serijala Onimusha. Prva igra u nizu akcijskih avantura izašla je u siječnju 2001. godine najprije za PlayStation 2, da bi nakon toga postala dostupna za Xbox te samo u Kini i Rusiji za PC.

Njeno je ime bilo Onimusha: Warlords i pratila je Samuraja koji se odazivao na Samanosuke Akechi. Radnja se odvijala za vrijeme perioda Sengoku, bilo je raznih nadnaravnih pojava, glavni junak je spašavao princezu, a osim njime, igrači su mogli upravljati i partnericom Kaede. Igra je imala odlične ocjene, nakon nje je izašlo još šest igara: tri su bile punokrvni nastavci, dvije su bile spin-offi, a jednu je Capcom odlučio izdati za preglednike i to 2012. godine kada su posljednji put spomenuli serijal.

Sada su objavili kako rade na reizdanju prve igre kojoj nisu ni mijenjali ime. Onimusha: Warlords je u izradi za PC, Xbox One, PlayStation 4 i Switch i izaći će nešto prije nego što original navrši 18 godina, točnije 15. siječnja 2019. godine. Kako se ne radi o potpunom remakeu, možete očekivati uljepšanu grafiku, iako će igra definitivno pokazivati svoje godine. Osim toga, Capcom priprema podršku za widescreen monitore, lakše promatranje okoliša, mogućnost kretanja s "gljivama" na kontroleru, Easy Mode koji će biti dostupan od početka i novu glazbu.

Onimusha: Warlords će se prodavati po cijeni od 20 eura kad postane dostupna, što je sasvim pristojno u današnje doba kad izdavači vole uzeti novce za reizdanja oko kojih se ne potrude pretjerano. Ispod teksta možete pogledati najavni trailer, a svima koji žele biti u toku Capcom predlaže da prate njihove službene Twitter i Facebook profile.