Codemasters najavio DiRT Rally 2.0

Ljubitelji trkaće igre koja je prije tri godine odlično prošla kod kritičara i igrača početkom iduće godine dobiva nastavak, objavio je izdavač

Mateja Šop četvrtak, 27. rujna 2018. u 06:00

DiRT Rally bila je trkaća igra koju je Codemasters u travnju 2015. godine najprije izdao putem Steamovog Early Access programa, da bi konačnu verziju izdali početkom prosinca te godine. Igru su s oduševljenjem prihvatili i kritičari i igrači, a nakon što su prošle godine izbacili DiRT 4, Codemasters je odlučio da je vrijeme najaviti DiRT Rally 2.0.

Druga igra će igračima omogućiti da se virtualno provezu kroz šest lokacija (Novi Zeland, Argentina, Španjolska, Poljska, Australia i SAD) i pokušaju se ne slupati na velikom broju staza u jednako velikom broju različitih automobila (Codemasters kaže da će ih biti više od 50). Razvojni tim se opet usmjerio na autentičnost i realizam, pa će igra biti više simulacija nego arkadna vožnja.

"Naša strastvena zajednica igrača koja uz to ima i znanja pomogla nam je da Dirt Rally postane poseban naslov. Na novoj igri surađujemo s nekolicinom fanova, kao i s postavom pravih reli vozača kako bismo bili sigurni da ćemo zadovoljiti njihove visoke standarde. Nije nas strah napraviti tešku igru. Voziti trkaći auto po stazi nije nimalo lako i želimo da igrači iskuse jednaku navalu adrenalina od napete vožnje", rekao je glavni dizajner Ross Gowing.

DiRT Rally 2.0 je u izradi za PC, PlayStation 4 i Xbox One i bit će dostupan od 26. veljače iduće godine na sve tri platforme. Igra će se prodavati u dvije verzije - obična u kojoj ćete uz predbilježbu osigurati i Porsche 911 RGT Rally Spec kojeg ćete moći voziti na određenim stazama, dok Deluxe verzija uključuje to, prve dvije sezone dodatnog sadržaja nakon što igra izađe i pet vozila kojima ćete se prije moći provozati (Ford Escort MkII, Lancia Stratos, Subaru Impreza 1995, AUDI Sport quattro S1 E2 i Ford Fiesta OMSE SuperCar Lite). Također, oni koji si žele priuštiti Deluxe verziju dobit će pristup igri četiri dana ranije. Predbilježbe još uvijek nisu otvorene i cijene po kojoj će se obje verzije prodavati nisu još poznate.

Najavni trailer možete pogledati ispod teksta, a na službenim stranicama se trenutno nalazi nekoliko slika i kratak opis igre.