CS:GO nestao sa Steama, a Counter-Strike 2 je i službeno najlošije ocijenjena Valveova igra

Counter-Strike 2 je u prva dva tjedna izazvao mješovite reakcije igrača iz raznih razloga, uključujući prestanak podrške za njegovog popularnog prethodnika, Counter-Strike: Global Offensive

Damir Radešić srijeda, 11. listopada 2023. u 09:53

Oduševljenje najavom Counter-Strikea 2 je njegovim izlaskom naglo splasnulo, što je vidljivo i po reakcijama igrača koji svakodnevno o njemu izražavaju svoje mišljenje na Steamu. Objavljen 27. rujna, Counter-Strike 2 je označio prelazak na novi grafički sustav Source 2 i donio neka vizualna poboljšanja od kojih određena direktno utječu na igrivost, no u prva dva tjedna, igrači nisu pretjerano zadovoljni.

Od ukupno 162 tisuće komentara u posljednjih mjesec dana, pozitivno mišljenje o igri je dalo samo njih 68 posto, no valja uzeti u obzir da su u taj postotak uključeni i oni od 11. rujna do 27. rujna na račun njegovog prethodnika koji su iznimno pozitivni, te je tih 68 posto daleko niže i "pravo" stanje stvari ćemo saznati krajem mjeseca.

Bez obzira na čekanje od dva tjedna, Counter-Strike 2 je već sada najlošije ocijenjena Valveova igra ikad, što mu svakako ne služi na čast, tim više što je zamijenio uhodani Counter-Strike: Global Offensive. Igrači smjenu, zajedno s nekim tehničkim problemima i neuvrštavanjem starih modova i mapa, upravo i najviše zamjeraju, tim više što su izgubili dostignuća, te ne vide Counter-Strike 2 kao nadogradnju, već potpuno novu igru, a ulje na vatru je dolio Valve novom objavom.

Naime, jučer je prestala službena podrška za spomenuti i nestao je sa Steama, no Valve je odlučio omogućiti igranje "legacy" verzije onima sa starijim hardverom koja je navodno u beti. Problem je što iz nje neće nikada izaći, dapače, bit će aktivna samo do kraja godine jer prema najavi, serveri za Counter-Strike: Global Offensive će biti ugašeni 1. siječnja 2024.

Valve je u svom novom priopćenju objavio i kako ćedjelomično refundirati novac igračima s Prime Status Upgradeom, ali to povrata za ključeve, poklone, kao i z aračuune koji su u međuvremenu zaključani iz raznih razloga - nema. Ne baš sjajan početakza igru ovog kalibra kojem nove odluke Valvea nikako ne pomažu.