Electronic Arts predstavlja EA Sports FC 24, budućnost nakon FIFA-e

FC24 je lansiran za PlayStation, Xbox, PC i Switch. Dolazi s HyperMotion V tehnologijom koja koristi podatke iz stvarnog svijeta tako da se igrači kreću kao u stvarnom svijetu

Tomislav Stanković petak, 29. rujna 2023. u 20:30
📷 Image: EA
Image: EA

Prvi naslov od odvajanja izdavača od FIFA-e dolazi uz poboljšane animacije, a funkcionalno je usredotočen na poboljšanje ženske strane igre.

"Jedno od naših načela je predstavljanje onoga što se događa u stvarnom svijetu", kaže generalni menadžer FC franšize u EA-u Nick Wlodyka. “Vidjeli smo ovaj nevjerojatan rast u ženskoj igri. I da se vratimo na našu odgovornost da pružimo autentičnost i reprezentaciju onoga što se događa u stvarnom svijetu, to je razlog zašto smo značajno uložili u to. Mislimo da je to nešto što će biti nevjerojatno za sve igrače.”

The Verge prenosi kako su te promjene očekivane, ali da su također "primjetne i općenito čine igru boljom". Da u tome ima nešto može se zaključiti iz dijela onoga što je izjavio Wlodyka koji je rekao da je ovogodišnje izdanje samo početak ambicioznijeg plana za stvaranje ekosustava igara povezanih s nogometom.

Jedan od detalja na kojemu će biti najveći fokus je igranje na mobitelu s ciljem stvaranja iskustva na pametnom telefonu koje je više u skladu s onim što je dostupno na konzoli.

Glavni razlog za to je "što nemaju svi od 4 milijarde nogometnih navijača diljem svijeta pristup PlayStationu 5, Xboxu ili osobnom računalu koje može igrati naš premium FC24 proizvod.", rekao je Lawrence Koh, potpredsjednik FC Mobilea.