Epic Games izdvaja 100 milijuna dolara za Fortnite esports turnire

Razvojni tim zaslužan za trenutno najpopularniju igru u svijetu Battle Royalea, a možda i općenito, planira pošteno uložiti u esports scenu

Mateja Šop utorak, 22. svibnja 2018. u 06:00

Iako Battle Royale žanr nije baš najsretniji za esports scenu, to ne znači da razvojni timovi neće od svojih igara pokušati napraviti što zabavnije iskustvo za gledanje. PUBG Corporation od prošle godine priča o turnirima i kako se tim jako trudi implementirati sustave koji će privući gledatelje, a tom se taboru sada pridružuje i Epic Games.

Njihov je Fortnite neizmjerno popularan, tako da nije neobično da i oni žele vidjeti mogu li od svoje igre napraviti nešto što će ljudi htjeti gledati. Možda bi se za prve pokušaje očekivalo nešto skromnije (ako ćemo zanemariti turnir kojeg je održao najpopularniji streamer i najpoznatije ime u Fortnite sceni, Tyler "Ninja" Blevins), no Epic Games je objavio prilično veliku cifru:

Malo više detalja napisali su u objavi na službenim stranicama, a evo što na kaže: "Zgrabite opremu, uskočite u akciju i počnite trenirati. Otkad smo izdali Fortnite Battle Royale gledali smo kako strast za kompetitivnim mečevima u zajednici raste i jedva čekamo da vas podržimo u tome da se natječete s najboljima. Za 2018-2019 sezonu Epic Games će osiguarti 100 milijuna američkih dolara za nagradne fondove u Fortnite natjecanjima. Podržat ćemo kompetitivno igranje na velik način, ali naš će pristup biti drugačiji - planiramo uključiti što više igrača i usmjeriti se na veselje koje igranje i gledanje igre pruža."

Za kraj su rekli kako će više detalja o strukturi natjecanja i platformi na kojima će se igrati objaviti u nadolazećim tjednima, pa ako ih želite poslušati, možete se baciti na usavršavanje svojih Fortnite vještina. Kada budu objavili više detalja vidjet ćemo kako su točno zamislili uključiti što veći broj igrača, pa ćemo vam to i prenijeti. U međuvremenu, ako niste upoznati s igrom i želite sami vidjeti zašto je popularna, možete detalje pronaći na službenim stranicama i besplatno je preuzeti.