Fortnite istovremeno igralo 8,3 milijuna igrača

Epicov Fortnite ponovo ruši rekorde, a ovaj put je na red došao onaj po broju igrača koji ga istovremeno igraju

Damir Radešić petak, 9. studenog 2018. u 14:07

Fortnite je odavno postao globalni fenomen, a nedavnim objavljivanjem u Južnoj Koreji, privukao je nove mase igrača. Koliko točno nije poznato, no prema glasnogovorniku Epic Gamesa Korea u isto vrijeme ga je zaigralo 8,3 milijuna igrača što je brojka koju je za portal VG247 potvrdila i središnjica Epic Gamesa.

Koliko rapidno raste ova brojka najbolje govori podatak o 3,4 milijuna istovremenih igrača iz veljače ove godine, a usporedbe radi, sve igre na Steamu imaju ukupno 5 milijuna igrača u isto vrijeme, dok je klijent aktivan kod njih 16 milijuna u najboljem slučaju. PUBG, kao direktna konkurencija je u siječnju bilježila tri milijuna igrača istovremeno, a podaci od neki dan govore o otprilike 800.000 igrača uz napomenu da je PUBG ipak potrebno kupiti dok je Fortnite besplatan.

Epic Games svako malo u svijet Fortnitea uvodi nove sadržaje, a u lipnju ove godine najavili su i globalni 2019 Fortnite World Cup s fokusom na Solos i Duos načine igranja s bogatim nagradama koje će se financirati iz fonda od 100 milijuna dolara koliko su developeri rezervirali za esports natjecanja.