Halo Infinite i dalje najprodavaniji na Steamu, a slijede ga dva nova izdanja (13.11. – 19.11.)

Iako je novi Halo Infinite i dalje na prvom mjestu po prodaji u proteklom tjednu na Steamu, za vrat mu pušu Five Nights at Freddy's: Security Breach i taktička pucačina Ready or Not

Damir Radešić ponedjeljak, 20. prosinca 2021. u 10:34

Halo Infinite se već drugi tjedan za redom našao na samom vrhu prodajne ljestvice na Steamu, no pitanje je hoće li tako biti i idući ponedjeljak. Naime, slijede ga dva svježa naslova od kojih jedan već ima utaban put s ranijim izdanjima serijala, dok je drugi netom po izlasku, sudeći po komentarima, oduševio igrače, iako još uvijek nije dovršen i dostupan je putem early accessa.

Five Nights at Freddy's: Security Breach je, kako mu i ime govori, novi nastavak serijala FNAF čiji su prethodnici stekli svjetsku slavu i bilo je samo pitanje vremena kada će se pojaviti. Riječ je o survival hororu koji nas stavlja u ulogu dječaka Gregorya zatočenog u Freddy Fazbear’s Mega Pizzaplexu.

Problemi nastaju nakon što padne noć i uključe se sigurnosni sustavi koji aktiviraju lovce koji progone uljeze, a uz nove, ganjat će nas i neki stari znanci. Kako bismo im umakli, koristit ćemo nadzorne kamere kako bismo isplanirali daljnje rute jer predugo stajanje na jednom mjestu svakako nije opcija, ometat ćemo progonitelje rušenjem predmeta, sakrivati se dok opasnost ne prođe, i uglavnom, u letu se prilagođavati novonastalim situacijama uz intenzivnu horor atmosferu.

Prije dva dana je svjetlo dana ugledala radna verzija taktičke pucačine Ready or Not koja na Steamu sakuplja odlične komentare, a hvalospjevi igrača su se odrazili i na prodaju koja je vinula ovaj naslov na treće mjesto, odmah iza Halo Infinitea i Five Nights at Freddy's: Security Breacha. Smješten u suvremeno okruženje, Ready or Not nas kao pripadnika SWAT-a vodi u niz kriznih situacija nastalih uz savjetovanje developera s nekolicinom odreda specijalnih policijskih snaga diljem svijeta.

Želja developera je napraviti igru što realnijom uz gomilu parametara koji se računaju na svakom koraku, uz obavezno planiranje prije samih misija o čemu najvećim dijelom ovisi uspjeh izvedbe. Ekipa VOID Interactivea koja potpisuje Ready or Not napominje kako je igra još uvijek u razvoju zbog čega su primjetni neki tehnički propusti, no svakodnevno rade na poboljšanjima, kao i na novim sadržajima poput mapa, misija i likova koji će biti uvršteni naknadno.

 

Besplatna dostava

Intel

HP 250 G8

Core i5 1135G7,8GB, 512GB SSD, Iris Xe Graphics, 15.6" FHD IPS, Windows 10

5399 kn 5899 kn Kupi


Bežične over-ear BT slušalice

JBL LIVE 500BT

JBL Signature zvuk, handsfree pozivi, 50mm driveri, podrška za Google voice i Amazon Alexa glasovnu asistenciju, Ambient Aware i TalkThru tehnologija, odvojivi kabel s upravljačem i mikrofonom, trajanje baterije 30h, 18–20.000 Hz, 32 ohma.

849 kn 1.149 kn Kupi

BT prijenosni zvučnik s IPX7

MARSHALL EMBERTON BT

True Stereophonic, jedinstveni oblik višesmjernog zvuka Marshalla. 20+ sati prijenosnog vremena reprodukcije. Kombinacija suvremene tehnologije s kultnim Marshallovim dizajnom kako bi pružio snažan zvuk, a zadržao klasičan izgled, 60 Hz - 20 kHz, 20 W.

999 kn 1.299 kn Kupi