Jesenski Game Festival na Steamu nudi ogroman broj demo verzija igara

Trend koji je prošle godine započeo Geoff Keighley nastavlja se opet s novim Game Festivalom koji igračima daje priliku da isprobaju velik broj igra koje su izašle ili tek moraju postati dostupne

Mateja Šop četvrtak, 8. listopada 2020. u 06:00

Geoff Keighley je prošle godine uz održavanje svoje dodjele nagrada The Game Awards u suradnji s Valveom pokrenuo prvi Steam Games Festival. Cilj je bio pružiti šansu onim igračima koji ne mogu otići na razne konferencije i sajmove da zaigraju demo verzije igara koje su dostupne na takvim događanjima, a svaki sljedeći bio je sve opsežniji.

Prvi je uključivao malo više od 10 igara, zatim je ovog proljeća okupio oko 40 developera koji su htjeli sudjelovati u toj inicijativi, da bi festival koji se održao ovog ljeta uključivao više od 900 igara. Danas je krenulo novo izdanje ovog festivala, punog imena Steam Game Festival: Autumn Edition, a kao i ljetni, osim samih demo verzija igara igrači mogu pratiti razne prijenose uživo, razgovore s timovima i sve ostalo što ih zanima vezano uz igre.

Jesensko izdanje festivala traje do 13. listopada u 19 sati, a sve informacije koje tražite, kao i poveznice i popise svih dostupnih igara koje su razvrstane po žanrovima pronaći ćete na ovim stranicama. Uz neke igre koje su već u prodaji, ovog puta sudjeluje velik broj onih koji će izaći u narednih šest mjeseci.

Preporučujemo da sami bacite oko i možda pronađete nešto što vas zanima, a mi ćemo izdvojiti sljedeće igre: kooperativno survival iskustvo The Survivalists, brutalna cyberpunk akcija s pogledom iz prvog lica Ghostrunner, spoj strategije i RPG-a The Red Solstice 2: Survivors domaćeg tima Ironward, strategija Partisans 1941, izgradnja baza na Crvenom planetu Per Aspera, spoj strategije i simulacije Stronghold: Warlords, RPG s borbom na poteze Solasta: Crown of the Magister i multiplayer kaos u Party Animals.