Layers of Fear i Q.U.B.E. 2 besplatni u Epic Games Storeu

Do idućeg četvrtka možete proširiti svoju kolekciju u Epicovom launcheru s jednom horor igrom i jednom logičkom igrom

Mateja Šop petak, 25. listopada 2019. u 14:00

Kao i svakog četvrtka u posljednjih nekoliko mjeseci, Epic Games je promijenio besplatne igre koje možete kod njih dodati u svoju kolekciju. Sve što morate imati je njihov korisnički račun, a oni koji su to napravili ili radi Fortnitea ili kada je započela ta promocija nedugo nakon otvaranja njihove trgovine u prosincu prošle godine mogli su do sada skupiti solidnu količinu kvalitetnih igara.

Ovog tjedna ponuda uključuje jednu logičku i jednu horor igru, jer se i dalje bližimo Halloweenu. Prva je Q.U.B.E. 2, igra sa zagonetkama s pogledom iz prvog lica u kojoj ćete otkrivati drevne tajne u vanzemaljskom okruženju i kao znanstvenica Amelia Cross pokušati pronaći put doma. Razvojni tim Toxic Games pripremio je različita okruženja za istraživanje i u njima raštrkao 80 mozgalica, a prema ocjenama igrača i kritičara radi se o prilično dobrom iskustvu za one koji vole taj žanr.

Layers of Fear je horor koji je proslavio Bloober Team, a nakon njegovog uspjeha odlučili su nastaviti raditi samo igre koje se nalaze u tom žanru. U njemu ćete se družiti sa slikarom koji malo sišao s uma i pokušat ćete mu pomoći da završi svoj magnum opus. To nije baš lagan zadatak, budući da se lokacije koje istražujete mijenjaju kako se vi krećete. Tim je stavio najveći naglasak upravo na istraživanje i priču, pa nemojte očekivati puno gameplay elemenata.

Idućeg tjedna ćete u svoju kolekciju moći dodati još dva naslova, ako budete htjeli, a kako je nova smjena točno na Noć vještica, nudit će se podvodni horor Soma i zabavna RPG avantura u kojoj se radnja odvija upravo na taj dan, Costume Quest. Za preuzimanje obje igre koje se trenutno nalaze u ponudi zaputite se ovdje.