Na Steamu po prodaji vodi Dying Light, ali po broju igrača Lost Ark nadmašuje sve (7.2. - 13.2.)

Iako je na ljestvici najprodavanijih na Steamu na prvom mjestu Dying Light 2 Stay Human, Lost Ark svaki dan ruši novi rekord po broju igrača i trenutno je najigraniji naslov na Valveovom servisu

Damir Radešić ponedjeljak, 14. veljače 2022. u 11:40

Prošlotjedna ljestvica najprodavanijih na Steamu ugošćuje samo četiri naslova, točnije dva, obzirom da su Elden Ring i Total War Warhammer III još uvijek nedostupni, ali se za njih igrači mogu predbilježiti. Najprodavaniji je sasvim očekivano Dying Light 2 koji je na ovu listu uletio s tri izdanja, a prema posljednjem tweetu ekipe Techlanda, do sada ga je zaigralo preko tri milijuna igrača zbrojeno na svim platformama.

Mnogo je zanimljiviji slučaj Lost Arka koji je zastupljen s čak pet paketa, iako je u osnovi riječ o free-to-play MMORPG-u. Dakako, ponuda koju spominjemo se odnosi na razne kozmetičke dodatke i raniji pristup, obzirom da je dostupan za igranje tek od 11. veljače, a znakovito je se odmah iza vodećeg Techlandovog uratka smjestilo najskuplje izdanje Lost Ark Platinum Founder's Pack koje se prodavalo po stotinjak eura. Dakako, isto je povučeno iz prodaje nakon izlaska igre, a zamijenili su ga novi packovi.

Kad već govorimo o Lost Arku, moramo spomenuti kako je isti prije izlaska dobivao odlične recenzije igrača, no sada su mišljena poprilično šarolika, iako svakim danom okuplja sve veću zajednicu. Na stranicama SteamDB, koje često posjećujemo kada nam zatreba kakva statistika vezana uz Steam, stoji kako je Lost Ark po broju igrača u jednom trenu zabilježio 1.325.305 duša, čime je došao na drugo mjesto ljestvice odmah iza PUBG-a, nadmašivši Dotu 2 i Counter-Strike: Global Offensive, dok je po broju igrača u trenutku pisanje ove objave uvjerljivo vodeći. Nema nam druge nego zasukati rukave i isprobati ga.