Nova Portal igra nije ono što su igrači očekivali

Valve je u suradnji s tvorcima simulacije Bridge Constructor najavio novu igru u tom svom logičkom serijalu, a reakcija je, blago rečeno, ne baš najbolja

Mateja Šop srijeda, 6. prosinca 2017. u 20:25

Originalni Portal, Valveova logička igra iz prvog lica s karizmatičnom GLaDOS u ulozi negativca, početkom listopada ove godine navršio je deset godina. Igra koja je pokupila brojne nagrade i osvojila srca igrača dobila je, po nekima čak i bolji, nastavak sredinom travnja 2011. godine u obliku Portala 2 koji je zadržao zabavu i mozgalice iz prve igre i usput dodao mogućnost kooperativnog igranja i podršku za modove.

Igraća zajednica već dugo zbija šale na račun Valva i problema s izdavanjem trećih nastavaka svojih igara - Half-Life 3 ili barem Episode 3 vrlo vjerojatno neće nikada ugledati svjetlo dana, a Portal 3 bi se možda mogao pridružiti tom taboru. Iako je nova Portal igra najavljena danas i stiže već za dva tjedna, nema veze s onim što su igrači možda mislili da bi mogao biti nastavak.

Ta se nova igra zove Bridge Constructor Portal i zapravo je spin-off tog serijala simulacija u kojima igrači grade mostove ili barem nešto što bi trebalo ličiti na mostove i nadaju se da će vozila uspješno prijeći preko provalija. Ono što podsjeća na Portal jesu Aperture Science logo na kamionu, boje koje igra koristi, portali i naravno GLaDOS kojoj glas posuđuje originalna glumica Ellen McLain.

"Posljednjih godinu dana smo u tajnosti radili u svojem podzemnom laboratoriju na novoj inačici serijala Bridge Constructor koji se prodao u više milijuna primjeraka. Ova nova zasebna igra izaći će za PC, Mac, Linux, mobilne uređaje i konzole i u potpunosti obuhvaća Portal licencu koja spada među najomiljenije serijale u posljednjem desetljeću", rekao je izdavač Headup Games.

Bridge Constructor Portal izlazi 20. prosinca za PC te za iOS i Android mobilne uređaje, a po kojoj će se cijeni prodavati zasad se još ne zna. Verzije za Nintendo Switch, PlayStation 4 i Xbox One izaći će početkom iduće godine. Jedino što je dosad objavljeno je nekoliko slika i kratak najavni trailer kojeg možete pogledati ispod teksta. Za sve drugo vezano uz Bridge Constructor posjetite službene stranice, dok ćete više detalja o serijalu Portal pronaći ovdje ako tražite original, odnosno ovdje ako vas zanima nastavak.