Objavljen Assassin’s Creed Discovery Tour: Viking Age, edukativna šetnja kroz vikinšku prošlost

Kao što je obećano, Ubisoft je objavio Assassin’s Creed Discovery Tour: Viking Age koji će nas na zabavan i interaktivan način provesti kroz povijest Vikinga i njihovih osvajanja

Damir Radešić četvrtak, 21. listopada 2021. u 06:00

Ubisoft je nakon Discovery Toura: Ancient Egypt i Discovery Toura: Ancient Greece nastavio svoj serijal edukativnih izdanja i jučer pustio u prodaju Discovery Tour: Viking Age. Potonji je dakako temeljen na serijalu Assassin's Creed, točnije njegovom posljednjem poglavlju Valhalla, a trenutno je dostupan samo u verziji za PC, dok će se za konzole, Google Stadiju i Amazon Lunu pojaviti u neko doba iduće godine. Valja napomenuti kako je Discovery Tour: Viking Age za vlasnike Valhalle besplatan, no moguće ga je kupiti i zasebno putem Epic Games Storea i Ubisoft Connecta za 19,99 eura.

Ovo novo povijesno iskustvo je nastalo uz suradnju povjesničara i arheologa, a inače iznimno brutalan svijet igre će pretvoriti u nenasilno iskustvo u kojem možemo istraživati povijesna mjesta, osobe poput kralja Aelfreda, brodograditelja ili redovnika, te kulturu Engleske i Norveške iz devetog stoljeća. Za razliku od prethodnika u kojima smo pod vodstvom vodiča upoznavali Egipat, odnosno drevnu Grčku, Viking Age je daleko interaktivniji i igrači će preuzimati razne povijesne uloge različitih osoba koje će imati određene zadatke pri čemu će dolaziti u doticaj s određenim nalazištima fokusiranima na tradiciju i kulturu, kako Vikinga, tako i ondašnjih Anglosaksonaca.

Zahvaljujući suradnji s muzejima, takva su nalazišta u igri obogaćena fotografijama muzejskih primjeraka iz Velike Britanije, Francuske i Danske. U čitavu je priču upletena i određena doza mitologije, pa nas u posebnom dijelu očekuje virtualna šetnja kroz Jotunheim i Asgard. U svakom slučaju, zanimljivo izdanje koje će biti privlačno ljubiteljima Vikinga i povijesti općenito, a ukoliko već imate Assassin's Creed Valhallu za PC, svakako ga isprobajte i obogatite svoje znanje.