Objavljene recenzije za Final Fantasy VII Remake, kritičari veoma zadovoljni

Pet dana prije nego što nova verzija ovog kultnog RPG-a postane dostupna, kritičari su objavili svoje dojmove koji su izuzetno pozitivni

Mateja Šop utorak, 7. travnja 2020. u 06:30

Final Fantasy VII Remake je u izradi već jako dugo, a igrači se moraju strpjeti joj samo par dana kako bi ga zaigrali. Square Enix je dugo šutio o datumu izlaska, zatim ga je pomaknuo, ali u petak čekanju dolazi kraj. Kritičari i recenzenti, te ovog puta i neki sretnici koji su otrčali u trgovine po fizičke kopije igre zato što je Square Enix određenim prodavačima dao zeleno svjetlo za prodaju zbog logističkih problema slanja za vrijeme globalne pandemije, dobili su priliku posjetiti Midgar prije ostatka i podijeliti svoje dojmove.

U podne su svi oni koji su dobili svoje kopije za recenzije objavili što misle o igri, a dobra vijest za one koji još uvijek čekaju petak je da ga mogu čekati s veseljem. Final Fantasy VII Remake ima svoje mane kažu, ali se Square Enix jako potrudio napraviti novu verziju igre koju vrijedi zaigrati, neovisno tome jeste li veliki ljubitelj serijala ili će vam ovo biti prvi doticaj s popularnim RPG-ovima. Prosječna ocjena u vrijeme pisanja bila je 85/100.

Oni kritičniji, koji su u manjini, kažu da je Remake veoma ambiciozan, da je nova borba dobro napravljena i da igra izgleda fantastično, ali da ima previše sadržaja na koje ćete bez veze trošiti vrijeme i koji razvodnjavaju priču i uzbudljive trenutke. To je bilo za očekivati, zato što se Square Enix odlučio na epizodično izdavanje moderne verzije ove igre i prvi dio provodite isključivo u Midgardu, gradu koji je u originalu služio samo kao uvod. Zbog toga su morali dodati nove stvari za raditi i prilično proširiti taj dio, jer kako bi inače opravdali punu cijenu po kojoj se igra prodaje.

Final Fantasy VII Remake izlazi 10. travnja ekskluzivno za PlayStation 4, a ekskluzivnost za Sonyjevu konzolu navodno će trajati godinu dana. Square Enix je u posljednjih nekoliko godina napravio remastere većine igara u serijalu koji su stigli na PC i Xbox One, kao što je i Final Fantasy XV stigao na sve tri platforme. Vjerujemo da će i Remake dobiti taj tretman, a uz to se nadamo da im za drugu epizodu ili drugi dio, kako god ga budu nazvali, neće trebati par godina za izradu. Ako ste odradili predbilježbe, od danas možete započeti s preuzimanjem približno 100 gigabajta kako biste odmah bili spremni za akciju u petak. Sve informacije o igri možete potražiti na službenim stranicama, a najnoviji trailer, koji je prepun spoilera, možete pogledati u nastavku.