Palworld u tri dana prodao 4 milijuna primjeraka i trenutno je najigranija igra na Steamu

Rezultat kojeg je Palworld ostvario je tim veći zbog činjenice da je riječ o razvojnoj inačici koja je krenula u early access, te da je jučer zabilježeno gotovo 1,3 milijuna igrača u isto vrijeme

Damir Radešić ponedjeljak, 22. siječnja 2024. u 13:00

Iako većina igrača prije tjedan dana nije ni čula za Palworld, ovaj survival otvorenog svijeta je tijekom vikenda postao planetarno popularan. Naime, prema statistikama Steama, jučer ga je zaigralo 1.291.967 igrača u isto vrijeme, čime je postao peta igra u povijesti ovog servisa po broju istovremenih igrača, odmah iza PUBG-a, Counter-Strikea, Lost Arka i Dote2, ostavivši iza sebe hitove poput Cyberpunka, Baldur's Gatea 3 i primjerice Elden Ringa. Palworldu je za ovaj uspjeh trebalo samo tri dana i izgledno je da će brojke biti i veće obzirom da igrama za postavljanje takvih rekorda obično trebaju dva do tri tjedna nakon što se o njima pročuje glas.

Dodatna je zanimljivost i činjenica da se ovaj svijet još razvija, te da je u petak u prodaju puštena early access inačica, a moramo i spomenuti da je na PC Game Passu ovaj naslov odmah postao dostupan za pretplatnike koji ne ulaze u ove statistike. Da priča bude bolja, developeri Pocket Pair su jučer objavili da je do sada prodano preko četiri milijuna primjeraka.

Opisan kao survival akcijska avantura, Palworld nas vodi u otvoreni svijet nastanjen Palovima, simpatičnim ljubimcima kojima su kao uzor bez ikakve sumnje poslužili Pokemoni.

Nalik na većinu ostalih igara ovog žanra, radnju pratimo iz trećeg lica i sakupljamo resurse, stvaramo osnovne alate, istražujemo nove tehnologije, te izgrađujemo baze, dok nas istovremeno očekuje stotinjak vrsta Palova koje je moguće zarobiti na "pokemonski" način. Nakon što to napravimo, možemo iz prodati na "crnom tržištu", no pametnije ih je iskoristiti za razne poslove poput kuhanja, sakupljanja materijala i dakako, borbu obzirom da svaki dolazi sa svojim unikatnim sposobnostima.

Za razliku od Pokemona, naši Palovi mogu koristiti oružja zbog kojih su već ranije stekli nadimak "Pokemoni s puškama". Prema planu, early access bi trebao trajati oko godinu dana i pratimo kako će se stvari dalje razvijati, no početak je svakako eksplozivan.