Popularnost Helldiversa II ne jenjava, stalne nadogradnje

Nakon što su neki igrači prijavili novu vrstu letećih protivnika, oglasio se šef developera koji je u komičnoj objavi izjavio kako je riječ o nečuvenoj propagandi simpatizera buba

Damir Radešić srijeda, 13. ožujka 2024. u 23:28

Iznenađujuće zabavni Helldiversi II ne silaze sa Steamove ljestvice najprodavanijih igara od kada su se prije nešto više od mjesec dana pojavili na sceni. Ova adrenalinom nabijena pucačka parodija je bez ikakve sumnje inspirirana kultnim Starship Troopersima Paula Verhoevena i nakon što su uklonjene dječje bolesti i tehnički problemi zbog kojih u početku nije pokupio lovorike kritike, o čemu smo uostalom pisali i u našem osvrtu na igru, pretvorio se u jednu od najboljih kooperativnih zabava u svijetu igara. Tome je svakako doprinijela i komunikacija između developera i igrača, kao i pomno razrađen plan stalnih nadogradnji koje svako malo pristižu u svijet Super Zemlje i njenih vječnih neprijatelja.

Nakon prošlotjedne manje kampanje čiji je uspješan ishod omogućio prizivanje mechova na bojna polja, jučer su neki igrači počeli prijavljivati nove vrste protivnika, konkretno letećih kukaca koji se s neba u jatu obruše i nakon nanošenja štete jednako brzo udalje. Na njihove tvrdnje potkrijepljene video isječcima, na komičan se način osvrnuo šef Arrowheada koji kaže kako je i sam čuo glasine i osobno želi opovrgnuti takve "nečuvene" laži.

"Svi znaju da "kukci ne mogu letjeti"", kaže Johan Pilestedt i nastavlja kako u svom mišljenju nije usamljen i Ministarstvo Istine se slaže kako je riječ o "propagandi simpatizera kukaca koji dobrim ljudima žele isprati mozak". Nakon što je na njegove riječi jedan korisnik X-a (Twittera) odgovorio slikom pakiranog izdanja Helldiversa II i zaokružio letećeg kukca, Pilestedt je kratko prokomentirao kako je riječ o "manipulaciji slike od strane izdajica", čime je ponovo naglasio komičnu notu koja od početka prati Helldiverse II.