Rune: Ragnarok promijenio u ime Rune II, seli na Epic Games Store

Nastavak na akcijsku igru koja je izašla davne 2000. godine izlazi ovog ljeta, ali umjesto na Steamu prodavat će se isključivo u Epicovoj trgovini

Mateja Šop četvrtak, 23. svibnja 2019. u 06:00

Prošlo je gotovo dvije godine otkad je razvojni tim Human Head Studios najavio Rune: Ragnarok. Ovaj tim radio je na originalu koji je izašao 2000. godine, a krajem kolovoza 2017. godine rekli su da su spremni oživjeti IP i napraviti nešto novo. Odlučili su se na sandbox RPG kojeg možete igrati sami ili s drugim ljudima online, ali su umjesto izdavanja u Early Accessu ove zime odgodili izlazak i u veljači rekli da će uskoro imati uzbudljive vijesti za prenijeti.

Igrači koji su odradili predbilježbe nisu baš bili sretni, jer tim nije ponudio konkretna objašnjenja. Danas su stigle vijesti koje su obećali, a koliko će igrači biti zadovoljni, preostaje za vidjeti. Igra koja je do sada bila poznata kao Rune: Ragnarok promijenila je ime u Rune II, te će umjesto na Steam izaći kao ekskluziva za Epic Games Store. S obzirom na to koliko se puta taj scenarij ponovio u proteklih nekoliko mjeseci, ne čudi nas ovaj potez, ali igračima i dalje nije drago što Epic kupuje ekskluzive.

Uz objavu promjene imena i platforme na kojoj će se igra prodavati, Human Head Studios je rekao da će igra biti spremna ovog ljeta. Također, poručili su svima koji su zainteresirani da 24. svibnja u 21 sat po lokalnom vremenu pogledaju prijenos uživo na njihovom Twitch.tv kanalu u kojem će podijeliti detalje o priči, negativcima, questovima i opremi koju ćete moći nabaviti, a uz to će odgovarati na pitanja koja zajednica ima.

"Proteklih nekoliko godina iskoristili smo na stvaranje brutalnog iskustva s Vikinzima u kojem priča ima važnu ulogu, a naši fanovi su nam pomogli da ga dodatno razvijemo. Igrači će se vratiti u prepoznatljiv Midgard koji krije nove mehanike kao što su vještine koje daju bogovi, eventovi koji će se održavati u otvorenom svijetu, sustav craftinga, kampanja koju ćete moći odigrati sami ili u kooperativnom modu - sve to pratit će impresivna UE4 grafika zbog čega će nastavak ostati vjeran originalu", poručuje suosnivač i predsjednik razvojnog tima Chris Rhinehart.

Ako prvi put čujete za igru, radnja Runea II odvija se u svijetu koji je inspiriran nordijskom mitologijom za vrijeme Ragnaroka, odnosno posljednje bitke bogova i zlih sila. Obični smrtnici i beštije bore se za preživljavanje, a na vašu sreću, u ovoj ste igri odabrani kao spasitelj Midgarda i na vama je da sačuvate svijet od kataklizme. Glavni negativac je Loki, koji šalje svoje legije podanika da pokose ispred sebe, a na vama je da odaberete svojeg boga, stvorite lika, odlučite hoćete li se sami zaputiti u ovu krvoločnu avanturu ili pozvati prijatelje kako biste napravili ono što se od vas traži.

Sve što je razvojni tim objavio vezano uz Rune II možete proučiti na službenim stranicama, a danas su uz sve ove informacije objavili i novi trailer u kojem možete vidjeti kako će igra izgledati kad izađe. Stranice na Epic Games Storeu također kriju nešto informacija, ali zasad nije poznato po kojoj će se cijeni igra prodavati. One na Steamu još uvijek postoje, a razvojni tim se nije izjasnio što planira s tom verzijom igre.