Sony predstavio PlayStation Classic

Vidno inspiriran potezima Nintenda i njihovim mini verzijama starih konzola i Sony je odlučio ponuditi svoju verziju

Mateja Šop srijeda, 19. rujna 2018. u 12:30

Krajem 2016. godine je Nintendo počeo prodavati NES Classic Edition odnosno kod nas Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System, novu verziju svoje prve konzole koja je bila smanjena i koja je dolazila s 30 predinstaliranih klasika koji su izašli za tu konzolu. Budući da se prodavala kao vruće kifle, Nintendo je odlučio istu stvar napraviti i za SNES koji se počeo prodavati krajem rujna prošle godine i imao još bolje rezultate.

Osim Nintenda, tom trendu se pridružila i SEGA najavom Mega Drive Mini, a sada smo dobili vijest da se i Sonyju sviđa reizdavanje konzola jer su službeno predstavili PlayStation Classic. Njihova verzija će biti dostupna od 3. prosinca ove godine (24 godine nakon što je originalna konzola izašla) i prodavat će se po cijeni od 100 eura.

PlayStation Classic će imati 20 igara, a Sony nije bio spreman objaviti cijeli popis. Zasad se zna da će biti uključene sljedeće igre: Final Fantasy VII, Tekken 3, Ridge Racer Type 4, Wild Arms i Jumping Flash. Uz samu konzolu u pakiranju će se nalaziti i dva kontrolera uz HDMI i USB kabel, a prema procjenama izdavača nova verzija konzole je 45 posto manja od originala.

Budući da sutra započinje Tokyo Game Show, možda će Sony objaviti još koji naslov, a druga mogućnost je da će to ostaviti za svoju PlayStation Expereince konferenciju koja se obično održava početkom prosinca. Do tada možete pogledati najavni video i proučiti službenu objavu.