Steam je napokon omogućio dodavanja igara u biblioteke bez pokretanja instalacijske procedure

Nakon nove nadogradnje Steama od prije par dana, igrači u zbirke mogu dodavati besplatne igre i dodatke bez do sada nezaobilaznog i napornog instalacijskog okvira

Damir Radešić utorak, 16. kolovoza 2022. u 12:56

Najpopularniji servis za igre na PC-u je i dalje bez ikakve sumnje Steam, no kako je korisnicima istog poznato, spomenuti je daleko od savršenstva, te mu nedostaju neke opcije koje zajednica i dalje zahtjeva. Jedna od njih je naizgled banalna tipka pukog dodavanja u biblioteku igara koje su besplatne, kao i dodataka, najčešće kozmetičkih,  za postojeće igre koje ne treba platiti.

Naime, dodavanje besplatnih naslova je do sada rezultiralo pokretanjem instalacijske procedure i zasebnog okvira kojim bi klijent Steama preračunavao potreban prostor na disku što je kod "težih" igara znalo potrajati. Nije problem ako igru želimo odmah igrati, no novom opcijom preskačemo ovaj nepotreban korak.

Od sada nam se uz besplatne igre nudi opcija "Play Game", koji praktički funkcionira kao i ranije uz ponudu instalacije nakon odabira, te novi izbor "Add to Library", koji radi upravo što mu i ime govori – dodaje odabrani naslov ili DLC u biblioteku. Ako ćemo je u nekom trenutku željeti instalirati, naš izbor, no barem nećemo morati otkazivati instaliranje u tom prvom koraku.

Iako čitava priča zvuči vrlo banalno i nevažno, sudeći po reakcijama korisnika Steama po društvenim mrežama, dobrodošla je "inovacija" i iskreno se pitamo zbog čega tako nešto nije napravljeno davnih dana, a vjerujemo da takvih minornih poboljšanja za koje ni ne znamo da bi nam korištenje Steama mogle napraviti ugodnijim ima još čitava gomila.