Sezona je developerskih konferencija: Microsoft Build održava se sljedećeg tjedna

Ulazimo u vrlo uzbudljivo razdoblje za developere, s konferencijama koje se nižu jedna za drugom. Sezonu otvara Microsoft sa svojim Buildom, još jednom potpuno digitalnim događajem

Sandro Vrbanus subota, 21. svibnja 2022. u 06:00

Sezona developerskih konferencija upravo započinje. Prvi u nizu događaja na kojima će developeri moći saznati novitete iz tech svijeta, i to potpuno online, bit će Microsoftov Build. Ova konferencija još se jednom održava samo kao online događaj, i to od 24. do 26. svibnja, uz prijave koje su i dalje otvorene na ovom mjestu.

Konferenciju će otvoriti prvi čovjek kompanije Satya Nadella, a nakon toga će uslijediti niz predavanja vezanih uz Microsoftove tehnologije, umjetnu inteligenciju i razne druge teme. Paralelno su organizirana online druženja developera, zone za učenje i povezivanje, jedan-na-jedan savjetovanje i slično. Microsoft organizira i regionalna druženja, u kojima će program biti posvećen, primjerice, samo developerima iz Njemačke, Francuske ili Ujedinjenog Kraljevstva.

Događaj će biti održan na šest službenih jezika, uz dodatnih 28 za koje će sustav automatskog prijevoda stvarati titlove.

Konferencije tjedan za tjednom

U tjednu nakon Builda održava se, dakako, naš .debug – 2. i 3. lipnja organiziramo dvodnevno događanje na kojem će se uživo okupiti najmanje 1.200 developera. Ulaznice za fizički dolazak su već rasprodane, ali se i .debugu možete priključiti online i pogledati kompletan program u prijenosu uživo ili u snimci. Ulaznice su dostupne na debug.hr.

Samo nekoliko dana nakon .debuga stiže još jedna developerska poslastica – Appleov WWDC, koji će biti otvoren 6. lipnja. Apple će sve prenositi online, ali je ove godine u Apple Park na fizičko sudjelovanje pozvana i odabrana manja grupa developera, onih koji su bili te sreće pa su "izvučeni iz šešira". Apple Worldwide Developers Conference traje do petka, 10. lipnja.