WeAreDevelopers: Ljeto u Berlinu

Nikada nije bilo lakše ući u zonu tehnoloških otkrića, inovacija i investicija - ako posjetite Berlin! Pogotov nakon što su WeAreDevelopersi odlučili svoje veliko okupljanje developera premjestiti iz Beča u Berlin

Bug.hr četvrtak, 28. veljače 2019. u 07:00

Prijestolnica Njemačke i jedan od najživljih gradova svijeta uveliko se pretvorio u epicentar razvoja startup kulture, biznisa i IT sektora u Europi. Skoro pa neograničen pristup kapitalu, bezbrojnim idejama i rješenjima budućnosti, učinio je Berlin mjestom na koje najtraženiji ljudi današnjice - developeri, bez razmišljanja dolaze započeti ili nastaviti svoju karijeru. WeAreDevelopers Svjetski kongres, odlučio je premjestiti godišnje okupljanje developera iz Beča u Berlin kako bi nastavio još snažnije graditi i pružati podršku razvoju ideja, biznisa i IT sektora u Evropi.

Svjetski kongres za developere, koji će se održati 6. i 7. lipnja 2019., u sklopu CityCube kongresno-izložbenog kompleksa u Berlinu, donosi obogaćeni niz trekova i preko 250 govornika koji su vodeći inicijatori transformacije tehnološkog društva, pokretači startupa ili predstavnici gigantskih tehnoloških korporacija.

Ove godine razgovaramo o Konstrukciji svjetova kroz kreiranje krajnjih softverskih rješenja, Kontroliranju kompleksnosti kako bi se stvorili funkcionalni ekosistemi, Primjeni disrupcije koja postaje okvir u kojem nastaju izranjajuće tehnologije, Primjeni inžinjeringa kroz prizmu ugradnje inžinjeringa i hardverske podrške, te Društva kodera koje obrađuje principe, tehniku, kulturu i odgovornosti u kodiranju aplikacija i rješenja.

Struktura trekova je osmišljena na način da developeri mogu kombinirati i preklapati različite sadržaje te optimalno iskoristiti raspoloživu dnevnu agendu koju je moguće pogledati već SADA.

WeAreDevelopers s ponosom nastavlja surađivati sa od ranije poznatim govornicima, ali i novim koji su ostavili veoma dobar dojam na publiku tijekom AI Kongresa u prosincu 2018. Nedavno završeni poziv za prijavu govornika će ubrzo predstaviti kompletnu listu, no već sada možemo preporučiti da poslušate predavanja Alvara Lumberga (Engineer Lead, TransferWise), Andrzej Dyjaka (Voditelj sigurnosnih operacija, AFINE), Hakon Wium Lie (Kreator CSS-a), Leah Culver (CTO, Breaker), Andreas M. Antonopulosa (Autor, Bitcoin ekspert), Rasmus Lerdorfa (Kreator PHP-a) i gejmerskih legendi Johna i Brende Romero (Doom, Quake, Wolfenstein 3D).

Za sve one koji su već sada odlučili doći na Svjetski kongres za developere u Berlinu, WeAreDevelopers je kreirao dodatnih 20% popusta na postojeće najniže cijene kotizacija (199€) korištenjem koda: WAD_CEE_19 na LINKU, a popust je moguće iskoristiti do 04.03.2019.

"Berlin kao lokacija za nas otvara mnoga vrata. Ovdje možemo nastaviti lakše razvijati odnose sa europskom startup zajednicom i razvijenim tehnološkim kompanijama, privući nove investitore i dalje graditi našu poziciju vodećeg kongresa za developere u Europi, kao i dodatno osnažiti izgrađenu poveznicu sa Centralnom i Istočnom Europom (CEE)", naglašava Sead Ahmetović, suosnivač i izvršni direktor WeAreDevelopers.

Svjetski kongres WeAreDevelopers je najveći kongres koji posjećuju developeri iz cijelog svijeta. Očekujemo da će se najmanje 10.000 sudionika pridružiti konferenciji 6. i 7. lipnja 2019. godine u CityCube centru u Berlinu.

Novosti o WeAreDevelopers World Congress 2019 su dostupne i putem društvenih mreža: Facebook, Instagram, Twitter i LinkedIn.